Uğur Şahin'den flaş açıklama: Yeni aşı hazır

BioNTech'in CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, Omicron varyantına karşı geliştirdikleri yeni aşının hazır olduğunu, birkaç gün içinde teslim edeceklerini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.08.2022 15:32 GÜNCELLEME 25.08.2022 15:32 DÜNYA
Uğur Şahin'den flaş açıklama: Yeni aşı hazır
Uğur Şahin'den flaş açıklama: Yeni aşı hazır

Kovid-19 salgınında Omicron alarmı yaşanırken, BioNTech'in CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, yeni açıklamalarda bulundu. Şahin, Omikron varyantına karşı yeni aşının hazır olduğunu açıkladı.

Gereken iznin en kısa zamanda verilmesini beklediklerini belirten Prof. Şahin, "Aşıyı birkaç gün içinde teslim edebiliriz. Eylül ayı başından itibaren bu mümkün" dedi.

Uğur Şahin ve Özlem Türeci

Şahin, Omicron-Subtyps BA.1'i temel alarak yeni üretilen Omicron-Booster'ın (Kovid-19 tazeleme-hatırlatma aşısı) Subtyp BA.5. olarak geliştirildiğine dikkat çekti.

Temelde daha önce üretilen aşı ile yenisi arasında çok büyük bir fark olmadığını belirten Prof. Şahin, ileriye dönük olarak yeni gelişmelere hazır olduklarını söyledi.

Omicron bir varyant. BA.4 v BA.5 ise Omicron bağlantılı alt varyantlar. Bu varyantlar ilk olarak yılın başında Güney Afrika'da ortaya çıktı ve şimdi birçok ülkede yayıldı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • İsmail. 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeni para hazır
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Süpersin
    Cevapla
  • mhmt. ozzzzzzz 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş senin nereye borcun var açık açık söyle Bi kalemde halledelim taksit taksi ödettirme dünyaya
    Cevapla
  • Okuyorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Biontec sevenlere duyurulur.
    Cevapla
  • Giray 1 yıl önce Şikayet Et
    gavurlara sat istediğin kadar . inaktif aşıdan vazgeçmem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR