İngiliz uzmanlardan korkutan "kış" uyarısı: Binlerce çocuk ölebilir

İngiliz uzmanlar, kış aylarında evlerin ısınamaması sonucu çocuklarda birçok hastalığın ortaya çıkacağı ve

ABONE OL
GİRİŞ 01.09.2022 15:05 GÜNCELLEME 01.09.2022 15:05 DÜNYA
İngiliz uzmanlardan korkutan "kış" uyarısı: Binlerce çocuk ölebilir
İngiliz uzmanlardan korkutan "kış" uyarısı: Binlerce çocuk ölebilir

Rusya'nın doğalgaz kısıtlaması sonrası Avrupa'yı zor bir kış bekliyor. Birçok ülke tasarruf için şimdiden birçok önlem aldı. Ancak bu önlemlerin yetersiz olacağı tahmin ediliyor.  

İngiliz The Guardian gazetesinde yer alan habere göre sağlık uzmanları, doğalgaz açmayan soğuk evlerin çocukların ciğerlerine ve beyin gelişimine zarar vereceğini söyledi. Uzmanlar, önümüzdeki kışın birçok insanın hayatını kaybettiği insani bir krize yol açacağı konusunda uyarıda bulundu.

Londra Koleji Üniversitesi Sağlık Enstitüsü'nden Michael Marmot ve solunum sistemi uzmanı Prof. Dr. Ian Sinha'nın incelemelerine göre, ülkede doğalgaz sorunu çözülmezse, soğuklar nedeniyle çocuklar uzun vadeli solunum yolu hastalıklarıyla karşı karşıya kalabilir.

İngiltere'de enerji krizi: Kışın orta gelirliler de yardıma muhtaç kalacakİngiltere'de enerji krizi: Kışın orta gelirliler de yardıma muhtaç kalacak

"ÇOCUKLARIN HAYATINA MAL OLACAĞI ŞÜPHESİZ"

Sinha, çocukların akciğerlerinde oluşacak hasarın ileride KOAH, amfizem ve bronşite yol açabileceğini söylerken, soğuk evlerin bu kış çocukların hayatına mal olacağından "şüphe olmadığını" savundu.

"BİNLERCE CANA MAL OLABİLİR"

Marmot ve Sinha, akciğer hasarının "toksik stres" nedeniyle çocuklarda beyin gelişimini etkileyeceğini ve milyonlarca çocuğun gelişiminin zarar göreceğini söyledi. İki uzman, soğuk havanın binlerce cana mal olacağı konusunda uyarıda bulundu.

İngiltere'de kriz! Sağlık sistemi çöktü çökecekİngiltere'de kriz! Sağlık sistemi çöktü çökecek

İngiliz Kararlılık Vakfı, enflasyonun en yoksul haneler için yüzde 15'e ulaşması ve yaşam maliyetinin artmasıyla İngiltere'nin son yüzyılın en derin geçim ve barınma sıkıntısıyla karşı karşıya olduğunu ortaya koyuyor. Vakıf, 3 milyon insanın daha yoksulluk içinde yaşayacağını ve çocuk yoksulluğunun 1990'lardan bu yana en yüksek seviyeye ulaşacağını, yaşam standartları için "korkunç" bir görünümde olacağını tahmin ediyor.

"KORKARIM TEHLİKELİ OLACAK"

The Guardian'a konuşan Dr. Simon Langron-Hewer, "Ailelerin evlerini ısıtmaya zorlandığı bazı çocuklar arasında aşırı ölümler olacak" dedi ve "Korkarım tehlikeli olacak" diye ekledi.

 

KAYNAK : Haber7
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • yakup şişik 1 yıl önce Şikayet Et
    somurdukleri insanlarin beddualari kabul oluyor demekki
    Cevapla
  • nail 1 yıl önce Şikayet Et
    filistinde yemende suriyede pakistanda ve birçok islam ülkesinde yıllardır milyonlarca çocuk ölüyor batının ruhu duymuyor şimdi hiristiyan veletleri soğuktan ölmeyi bırakın hasta olacaklar diye paniğe kapıldılar iki yüzlü siyonist batı
    Cevapla
  • Yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ağaç bırakmadılar kömür yasası getirdiler kanla doğalgaz petrol çıkardılar. Tezek yakamazlar hayvanlarında doğaya zararlı gaz salıyorlar diye katlettiler Allah en güzel plan sahibidir
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    aylan bebeklerin ahı yerde kalmaz
    Cevapla
  • Cingibi 1 yıl önce Şikayet Et
    Tezekde okadaf eski olmasada fosil yakıt yerine geçebilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR