Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerine Yunanistan'dan cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "İzmir'i unutma. Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerine Yunanistan, "Tehdit konusunda Türkiye'ye uymayacağız. NATO'da birlilk ve beraberliğe kimin zarar verdiğini ortaklarımıza bildireceğiz" şeklinde cevap verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.09.2022 12:11 GÜNCELLEME 04.09.2022 13:40 DÜNYA
Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerine Yunanistan'dan cevap
Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerine Yunanistan'dan cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün, Samsun'da düzenlenen TEKNOFEST'te konuştu.

Yunanistan'ın Türk jetlerine kilit atarak taciz etmesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina yönetimini, "Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. Yunanistan'a tek cümlemiz var, İzmir'i unutma" ifadeleriyle uyardı. Erdoğan ayrıca, "Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz" dedi.

Erdoğan'dan Yunanistan'a çok sert uyarı: Bedeli ağır olur, bir gece ansızın gelebiliriz!Erdoğan'dan Yunanistan'a çok sert uyarı: Bedeli ağır olur, bir gece ansızın gelebiliriz!

Erdoğan’ın sözleri Yunanistan’ı kudurttu: ‘Meydan okudular!’Erdoğan'ın sözleri Yunan basınında: "Meydan okudular"

Başkan Erdoğan'ın tarihi mesajı büyük yankı uyandırdı! Dünyada manşetErdoğan'ın tarihi mesajı uluslararası basında büyük yankı uyandırdı

ATİNA'DAN CEVAP

Erdoğan'ın sözlerine Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan cevap geldi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yunanistan, günlük küstah ve her türlü sınırı aşan açıklamalar ve tehditler konusunda Türkiye'ye uymayacak. NATO içerisindeki birlik ve beraberliğe kimin zarar verdiğini göstermek için son günlerde yapılan provokatif açıklamaların içeriğine dair müttefiklerimize ve ortaklarımıza bilgi vereceğiz. Aynı zamanda uluslararası hukuk ve deniz hukuku temelinde bölgenin tamamı için istikrar ve güvenlik sütunu olarak kalmaya devam edeceğiz."

"ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI SONRASI TÜRK İHA'LARI HAVALANDI" İDDİASI

Öte yandan Yunan basını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası, Türk İHA'larının Yunan adası üzerinden uçtuğunu iddia etti.

Yunan SKAI medya ağında yer alan haberde, "Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden hemen sonra bir Türk İHA'sı, akşam saat 21.18'de Atina Uçuş Bilgi Bölgesine (FIR) girdi. Yunan ulusal hava sahasını ihlal etti ve 19 bin feet yükseklikte Kandelioussa Adası üzerinde uçtu" ifadeleri kullanıdı.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 216 TÜMÜ
  • yasargurbuz 1 yıl önce Şikayet Et
    “Bekledim de gelmedin” diyorlar mış
    Cevapla
  • M. Kemal evlatları 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaramaz çocuklar gibi taciz et tehdit et bak seni dedeni dövdüğüm gibi döverim deyince çocuk gibi ağlaya ağlaya Amerika amcana, NATO abine, AB ağbine şikayet et. Cesur ol be adam. Biz düşmanın bile mertini severiz. Korkak adam. Seni adam yerine bile koymuyoruz biz. Bir gece gelir,işimizi hallederiz.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir gece ansızın gelebiliriz, yaşasın büyük TÜRKİYE
    Cevapla
  • Ferdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaş bizim bayramımız ne mutlu türküm diyene
    Cevapla
  • SİRTAKİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Lafa bak çay demle der çocuklar kendi aralarında ülkemizi boğazlarımızı bombalamakla dahi tehdit edecek kadar şahısları tv. lerinize çıkaran siz diploımatik makamlarda sürekli tehditvari ifadeler gösteren siz değilmisiniz sizler değilmisiniz sayın Miçotakis ülkenizdeki o teröristleri himaye ettiğiniz Yunan güçlerince korunan o kampıda birzahmet şikayet ediniz aman unutmayınız.De get derler adama dahada komedi hal aldı durum Yunan politikası ülkemize yönelik komedi filmlerini aratmaz oldu fakat ülkelerinde o terör kampı ne komşulukla örtüşen durum nede insanlıkla bağdaşan husustur.Barış ne güzel bir çiçektir buram buram kokar soldurmayalım bu çiçeği haydi komşu zor değil be:(
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR