Fransa Dışişleri Bakanı Atina'da! Gündem Başkan Erdoğan'ın tarihi resti...

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Atina'yı ziyaret etti. Ziyaretin ana gündem maddesi, Yunanistan'ın provokasyonları sonrası Başkan Erdoğan'ın tarihi resti oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 06.09.2022 22:31 GÜNCELLEME 06.09.2022 22:32 DÜNYA
Fransa Dışişleri Bakanı Atina'da! Gündem Başkan Erdoğan'ın tarihi resti...
Fransa Dışişleri Bakanı Atina'da! Gündem Başkan Erdoğan'ın tarihi resti...

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, bölgede sükunet istediklerini belirterek, Türkiye ve Yunanistan’ın birbirlerine saygı göstermesi gerektiğini ifade etti.

Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile Atina’da bir araya gelen Colonna, ikili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Yunanistan ile ikili ilişkiler ve Fransa’nın bölgesel gelişmelere yaklaşımına ilişkin açıklamalarda bulundu.



GERGİNLİK FRANSA'YI ENDİŞELENDİRİYOR

Colonna, dün Türkiye’ye yaptığı ziyarete değinerek, Türkiye ve Yunanistan arasında son dönemde artan gerginliğin Fransa’yı endişelendirdiğini söyledi.

Fransa’nın, tehdit ve egemenliklerine karşı ihlal olması halinde Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni desteklemeye devam edeceğini savunan Colonna, "Herhangi bir gerginlik tırmanışından kaçınmak için (durumu) büyük bir dikkatle takip ediyoruz.” şeklinde konuştu.

BÖLGENİN GERGİNLİĞE İHTİYACI YOK

Colonna, kimsenin gerginliğin tırmanmasını istemediğini belirterek, “Bölgenin gerginliğe ihtiyacı yok. Bölgenin sükunete ve karşılıklı saygıya ihtiyacı var.” diye konuştu.



'FRANSA YUNANİSTAN'A NASIL DESTEK VERECEK?' SORUSU

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimin artması halinde Fransa’nın Yunanistan’a nasıl bir destek vereceğine ilişkin soruyu yanıtlayan Colonna, Yunanistan ve Fransa’nın 2021’de imzaladığı Savunma ve Güvenlik Alanlarında İş Birliğine Yönelik Stratejik Ortaklık Anlaşması'nı anımsattı.

21. MADDE BUNU TARİF EDİYOR

Colonna, böylesi bir durumun oluşmaması için ellerinden geleni yaptıklarını savunarak, “Stratejik Ortaklık Anlaşması imzaladık ve 21. Madde tam da bu durumu tarif ediyor. Buna göre, her iki tarafın da, taraflardan birinin ülkesinde bir silahlı saldırı olduğu fikrinde mutabık kalması halinde karşılıklı dayanışma söz konusu.” dedi.



YUNAN BAKAN KÜSTAHLAŞTI:  KİM FETİH HAYALİ KURUYORSA...

Türkiye’nin Yunanistan’ı tehdit ettiğini ileri süren Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ise “Her kim saldırı ve fetih hayali kuruyorsa, üç dört kere düşünmesini tavsiye ederim. Vatanımızı, toprak bütünlüğümüzü ve bağımsızlığımızı korumaya muktediriz.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN TARİHİ RESTİ BÜYÜK YANKI UYANDIRMIŞTI

Başkan Erdoğan, "Bak Yunan tarihe dön, çok daha ileri gidersen bunun bedeli ağır olur ağır. Yunanistan'a bizim tek cümlemiz var. İzmir'i unutma. Adaları işgal etmeniz filan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya bir gece ansızın gelebiliriz" demişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 192 TÜMÜ
  • Osmanbey 2 yıl önce Şikayet Et
    2.dunya savaşında tek mermi sıkmadan teslim olan Fransa mi yunana arka çıkcak.korkak bunların hepsi.harbiden ansızın gelebiliriz.seviyorum seni reisim
    Cevapla
  • osman 2 yıl önce Şikayet Et
    HA ŞÖYLE KİMİN KUCAĞINDAYSAN ONU GÖRELİm.
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve AB'nin sopasıyla kavgaya giden Yunanistan Osmanlı tokadını yiyince gerçeklerin farkına varacak.
    Cevapla
  • Emekli memur 2 yıl önce Şikayet Et
    İzmir'i çok çabuk unutmuşa benziyorlar.ama itina ile hatırlatılır.
    Cevapla
  • gercekten 2 yıl önce Şikayet Et
    merak etme sirtaki fransa yardimina gelene kadar biz adalari alir atina ya yururuz onlar korkaktir gelemezler buralara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR