Obama'nın Emmy ödülü aldığı filmi afişinde Türk imzası

Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın Emmy Ödülleri'nde "En iyi anlatıcı" heykelciğine layık görüldüğü yapımın afişini Türk tasarımcı Ali Aydın hazırladı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.09.2022 12:56 GÜNCELLEME 08.09.2022 12:56 DÜNYA
Obama'nın Emmy ödülü aldığı filmi afişinde Türk imzası
Obama'nın Emmy ödülü aldığı filmi afişinde Türk imzası

"Televizyon dünyasının Oscarları" olarak kabul edilen ve bu yıl 74'üncüsü düzenlenen Emmy Ödülleri'nin Creative Art töreni hafta sonu gerçekleştirildi.

Eski ABD Başkanı Barack Obama, Netflix yapımı "Our Great National Parks" belgeseliyle "The Best Narrator (en iyi anlatıcı)" kategorisinde ödül aldı.

Obama'nın dünyanın dört bir yanında yer alan milli parkları kendi sesiyle anlattığı 5 bölümlük yapımın afişini ödüllü Türk tasarımcı Ali Aydın hazırladı.

Hollywood'da "MOT Creative" isimli ajansıyla başarılı çalışmalar yapan Aydın, "John Wick 3" ve "SAW Unrated" filmlerinin afiş tasarımıyla Clio Key Art Awards'ta gümüş ve bronz ödüle layık görülmüştü.

50'YE YAKIN AFİŞ ARASINDAN SEÇİLDİ

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıldır Hollywood'da faaliyet gösteren ajansıyla Lionsgate, ‘Disney , National Geographic, Sony Pictures ve TNT gibi ABD’nin önde gelen stüdyolarının ürettiği dizi ve filmlere tasarım kampanyaları düzenlediğini söyledi.

Dijital platformun oldukça önem verdiği "Our Great National Parks" belgeselinin afişini tasarlamaktan büyük keyif aldığını dile getiren Aydın, bu iş için 50'ye yakın afiş tasarladıklarını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Obama'nın ekibi ve danışmanları bu afişin seçilme süreciyle çok yakından ilgilendiler. Dünyanın ve doğanın güzelliklerini ve vahşi yaşamı anlatan bu belgeselin bir parçası olduğumuz için çok mutluyum. Barack Obama'nın Emmy kazanan ikinci Amerikan Başkanı olması da bu projenin bir diğer önemli kısmı. Yaptığımız çalışmaları böyle bir ödülle taçlandırmak çok önemliydi. Bana ve ekibime onur veren bir durum."

KAYNAK : AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR