Elon Musk, Twitter'ın satın alımıyla ilgili üçüncü kez fesih bildiriminde bulundu

Eski Twitter çalışanı Peiter Mudge Zatko'ya 7 milyon kıdem tazminatı ödemesi üzerine Elon Musk'ın avukatları satın anlaşmasında başka bir iddianın daha ihlal edildiğini belirterek SEC'e fesih bildiriminde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 12.09.2022 16:40 GÜNCELLEME 12.09.2022 16:41 DÜNYA
Elon Musk, Twitter'ın satın alımıyla ilgili üçüncü kez fesih bildiriminde bulundu
Elon Musk, Twitter'ın satın alımıyla ilgili üçüncü kez fesih bildiriminde bulundu

Elon Musk'ın avukatları, Twitter'ın 44 milyar dolarlık satın alımını sona erdirmek için günü üçüncü kez fesih bildiriminde bulundu. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa'sına (SEC) yapılan son bildirimde, Tesla CEO'sunun hukuk ekibi, Twitter'ın şirketin eski güvenlik başkanı Peiter Mudge Zatko'ya Twitter'ın kıdem tazminatı ödemesini gerekçe gösterdi.

Avuktlar, Twitter'ın eski çalışanlar da dahil olmak üzere olağan dışı herhangi bir kıdem veya fesih ödemesi yapamaması koşulunun bulunduğu belirterek  eylemin satın alma anlaşmasındaki ilgili maddeyi ihlal ettiğini savunuyor.

Wall Street Journal'ın haberine göre Twitter, Ocak 2022'de şirketten ayrılan Zatko ile 7 milyon dolarlık bir kıdem tazminatı için gizlice pazarlık yaptığını bildirdi. Ayrıca Zatko'nun ödemeyi kabul ettiği ve standart bir gizlilik anlaşması imzaladığını kaydediliyor.

Elon Musk Twitter anlaşmasının feshiyle ilgili SEC'e yeni bir mektup gönderdiElon Musk Twitter anlaşmasının feshiyle ilgili SEC'e yeni bir mektup gönderdi

Zatko, şirketin "ulusal güvenlik ve demokrasiye" tehdit oluşturabilecek kötü güvenlik uygulamaları iddiasıyla Temmuz ayında gündeme geldi. 

Twitter da bu iddialarına yanıt olarak, Zatko'nun Ocak 2022'de "etkisiz liderlik ve düşük performans" nedeniyle kovulduğunu ve şirkete yönelik iddialarının yanlış olduğu söyledi. 

Zatko'nun iddialarının ardından Musk'ın hukuk ekibi Zatko'ya ifade ve  Twitter ile ilgili bir ton belge talep eden bir mahkeme celbi göndermişti. Ancak Zatko'nun kıdem tazminatını kabul ederek mahkemede Musk'ın lehine ifade verip vermeyeceği henüz bilinmiyor.

TWİTTER: SON FESİH SEBEBİ GEÇERSİZ VE HAKSIZ

Twitter'ın avukatları, son fesih sebebinin “geçersiz ve haksız” olduğunu ve birleşme anlaşması kapsamındaki beyan veya yükümlülüklerinin hiçbirini ihlal etmediğini söyledi. Ayrıca yapılan açıklamada "Twitter, Anlaşmayı yürürlüğe koymayı ve Musk tarafı ile kararlaştırılan fiyat ve şartlarda işlemi kapatmayı planlıyor" ifadelerine yer verildi.

Twitter ve Elon Musk arasındaki tarihi dava17 Ekim'de başlayacak.

KAYNAK : Techcrunch
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR