İran: Azerbaycan-Ermenistan sınırlarında herhangi bir değişik kabul edilemez

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmalardan endişe duyduklarını ve ülkesinin sınırlarda herhangi bir değişikliği kabul etmediğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 13.09.2022 10:55 GÜNCELLEME 13.09.2022 10:55 DÜNYA
İran: Azerbaycan-Ermenistan sınırlarında herhangi bir değişik kabul edilemez
İran: Azerbaycan-Ermenistan sınırlarında herhangi bir değişik kabul edilemez

Kenani, İran Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde yer alan açıklamasında, Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İki ülke arasındaki gerilim ve sınır çatışmalarının tırmanmasından duyduğu endişeyi dile getiren Kenani, Azerbaycan-Ermenistan sınırlarında herhangi bir değişikliğin İran tarafından kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Tahran yönetiminin konuyla ilgili gelişmeleri yakından izlediğini aktaran Kenani, iki ülkenin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi ve sorunların barışçıl yollarla uluslararası hukuka göre çözülmesi gerektiğine değindi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ülkesinin iki komşu arasındaki anlaşmazlıkları çözmek için her türlü imkanı sağlamaya hazır olduğunu kaydetti.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Mrt 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar kansızlıkda bunlardan beklenir zaten
    Cevapla
  • Kazim peker 1 yıl önce Şikayet Et
    Biliyor azerbaycan ordusunun k8vvetlinoldugunu kopekler dertleri ondan
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    degisiklik asil iranda olacak daha ne kadar azerbeycan topraginda isgalci olarak kalacaksiniz
    Cevapla
  • TÜRKİYE SEVDALISI 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz nasıl müslümansınız? islam devleti gardaş azerbeycana saldıracaklar, bununla alakalı bir eleştiri yapmayacaksın, sen kalkıp Ermenistan sınırını savunacaksın. artık bundan böyle 50 Azeri askerin şehit kanı var. herkes haddini bilecek. yarayı kaşıyan onlar, sonucuna da katlanacaklar. artık eskisi gibi olmaz. bu böyle biline.
    Cevapla
  • melih b 1 yıl önce Şikayet Et
    İran tam bir emperyalizm kölesi savaşmayı zerre bilmezler sivil öldürmeyi savaş zannederler buna rağmen kazandıkları savaş yoktur
    Cevapla
  • emir 1 yıl önce Şikayet Et
    sen bi saddamın söyledığı iranlılar nasıl savaşçıdırlar onu oku
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR