Kırgızistan’da ulusal yas ilan edildi

Kırgızistan’da, Tacikistan sınırındaki çatışmalarda hayatını kaybeden 36 kişi için bir günlük ulusal yas ilan edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.09.2022 16:01 GÜNCELLEME 18.09.2022 16:02 DÜNYA
Kırgızistan’da ulusal yas ilan edildi
Kırgızistan’da ulusal yas ilan edildi

Kırgızistan'da, Tacikistan sınırında meydana gelen çatışmalarda hayatını kaybeden ve yaralanan kişiler için yarın bir günlük ulusal yas ilan edildi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un ulusal yas ilan edilmesine ilişkin kararnameyi imzaladığı aktarıldı. Yarın, ulusal yas dolayısıyla televizyon ve radyo gibi kurumlara eğlence programlarını iptal etmeleri tavsiye edildi.

Öte yandan, tüm devlet ve yurt dışı diplomatik temsilciliklerinde bulunan Kırgızistan bayrağının yarıya indirileceği belirtildi.

Caparov-Putin görüşmesi

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı, Caparov'un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğünü açıklandı. İki liderin görüşmede, Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki durumu ele aldığı belirtildi. Caparov’un Putin’e sınırdaki son durum, Kırgız tarafındaki ölü ve yaralı sayısı, çatışmaların sonucunda Kırgızistan’ın Batken bölgesine bağlı sınır köylerindeki sivil ve sosyal altyapı tesislerinde meydana gelen zararlar hakkında bilgi verdiği aktarıldı. Açıklamada ayrıca, tarafların Kırgızistan ve Tacikistan arasındaki sorunu bir an önce barışçıl diplomatik yollarla çözmesinin önemi vurgulandı.
Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki çatışmalarda Kırgızistan tarafından 36 kişi ölmüş, 132 kişi yaralanmıştı. Tacikistan ise çatışmalarda 2 askerin hayatını kaybettiğini, 11 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Seferi 1 yıl önce Şikayet Et
    Düşmanlık zamanı değil kardeşlik zamanı...
    Cevapla
  • Şemseddin Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Sovyetler sınırları çizerken etnik ihtilaf olsun diye Kırgızistan da Tacik köyleri bırakmış.. Tacikistan da Kırgız yerleşim yerleri bırakmış.. böylece kardeşi kardeşe kiydirmak istemiştir.. şu hâle bakinki Rusya uzlaştırmaci abi rolundedir ...
    Cevapla
  • taner hekimoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu şeytani oyunlara müslümanım diyen gelmemeli. 10 yıl süren İran , Irak savaşını kim kazandı.?
    Cevapla
  • Cengizhan 1 yıl önce Şikayet Et
    İran müslümanmı ?Hangi müslüman ülkeye millete yardım etmiş?Destek verdiği ülke ve guruplar hangi dinden insanları katletmiş kimlerin kanlarını ve namuslarını kendilerine helal kılmış bir araştır sonra karar ver.
    Cevapla
  • Almancı 1 yıl önce Şikayet Et
    Keseyi kim doldurduysa o! Johny, David, Hans, Francois, Leonid vs.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR