Rusya savaştan kaçanlara cezayı artırdı: 10 yıl hapis verilecek!

Rusya'da yeni geçen yasaya göre düşmana gönüllü teslim olanlara 10 yıl, savaş zamanı yağma yapanlara 15 yıl, seferberlik zamanı askerden kaçanlara 5 ila 10 yıl hapis cezası verilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 20.09.2022 15:53 GÜNCELLEME 20.09.2022 15:53 DÜNYA
Rusya savaştan kaçanlara cezayı artırdı: 10 yıl hapis verilecek!
Rusya savaştan kaçanlara cezayı artırdı: 10 yıl hapis verilecek!

Rusya'da askeri seferberlik görevinden kaçanlar için hapis cezasının artırılmasına yönelik yasa tasarısı, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'dan geçti. 

Duma'da kabul edilen yasa tasarısıyla Rusya'daki askeri ceza kanununda çeşitli değişiklikler yapıldı.

Tasarıya göre, düşman ordusuna gönüllü teslim olan askerlere 10 yıl, savaş zamanı yağma yapanlara 15 yıl hapis cezası verilebilecek. Seferberlik zamanında askeri görevden kaçmanın hapis cezası da 5 yıldan 10 yıla çıkarıldı.

KAYNAK : AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • malkoçoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Eski Sovyet ordusunda Kazaklar Kırgızlar Çeçenler Türkmenistan,Özbekistan falan vardıda ondan güçlüydü Sovyet ordusu şimdi özlerine dönünce savaştan kaçan rus ordusu çıktı karşımıza.
    Cevapla
  • Alper 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya için vaziyet kötü gibi.
    Cevapla
  • MURAT 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde olsa ne olur biliyormusunuz kacanlara?Hicbirsey.Aman kacsinlar canim,savasan savassin.Secim i kaybetmeyelim yeter
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar kaçanlar sonra geldi köşe başlarına oturtuldular
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    150 yıl İngiliz ve abd adaletsiz yönetiyor bu dünyayı, her zamam DEMOKRASİ kelimelerin arkasında. Daha 120-150 yıl önce yamyamlar birbirlerini yiyorlardı ve bizim içimizde olanlar nasıl bunlara özeniyorlar??? Tamam türkü sevmiyebilirsin, cumhurbaşkanımızı sevmiyebilirsin AMA onlarda ne var, neleri değerli, görmüyormusunuz sahtekarlıklarını, imansız olduklarını??? İsyan etmeyin, şükretmesini bilin ve dik durun kardeşlerim.
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım yarabbim. Bizim kardeşlerimiz, askerlerimiz dağ yürekli, ölümden korkmayan Türk ve davamız adına bizimle beraber olan kardeşlerimizi hiç kimse bu konuda geçemez. Bizde çocuklar bile gönüllü gider savaşa, 80 yaşında anamız gider. TÜRK olduğumdan dolayı Allah'ıma şükrediyorum her zaman, ayrı ve anlatılamaz bir sevgi. Almanyada okulda çok başarılı olduğum halde (o zamanki aklım ile) ülkücü derneğinde büyüdüğüm zamanlar, ABD, İngiltere vs yaptıklarından dolayı İngilizce ve Fransızcaya karşı sınıfta Türkçe konuşmaya başlamıştım:-))))), Türkçe öğrenin derdim. Tabi yaptığım abartılı o an için ama o sevgi farklı bir sevgi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR