Schallenberg: Putin'in açıklamaları zayıflığına işaret ediyor

Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg, Putin'in açıklamalarının "zayıflığa işaret ettiğini" söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2022 20:35 GÜNCELLEME 21.09.2022 20:35 DÜNYA
Schallenberg: Putin'in açıklamaları zayıflığına işaret ediyor
Schallenberg: Putin'in açıklamaları zayıflığına işaret ediyor

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamalarının "zayıflığa işaret ettiğini", bunun ayrıca, "Rus stratejisinin savaş alanında işe yaramadığına yönelik açık bir itiraf" olduğunu söyledi.

Schallenberg, Putin'in "askeri kısmi seferberlik ve nükleer silah kullanma tehdidine" ilişkin açıklamalarda bulundu.

Putin'in 'askeri seferberlik ilan ettik' açıklamasına dünyadan ilk tepkilerPutin'in "askeri seferberlik ilan ettik" açıklamasına dünyadan ilk tepkiler

Putin'in seferberlik ilanı 3. dünya savaşının fitili mi? Türkiye'nin konumu ne olacak?Putin'in seferberlik ilanı 3. dünya savaşının fitili mi? Türkiye'nin konumu ne olacak?

Putin'in açıklamalarının diplomasiyi uzaklara öteleyerek savaşın derinleşmesine yol açacağını kaydeden Schallenberg, "(Putin'in sözleri) zayıflığa işaret ediyor ve Rus stratejisinin savaş alanında açıkça işe yaramadığının itirafı." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Karl Nehammer de Putin'in açıklamalarını sert bir şekilde kınayarak durumun çok ciddi olduğunu, daha temkinli bir yanıt verilmesi gerektiğini ifade etti.

Nehammer, "Rusya'nın propagandasının korku ve tedirginlik yayarak üçüncü ülkeleri istikrarsızlaştırmak ve Avrupa Birliği'ni (AB) bölmek olduğunu" ileri sürdü.

MÜZAKERELERE DÖNÜLMESİ ÇAĞRISI

Uluslararası toplumun yeniden müzakere masasına dönülmesi için ihtiyaç duyulan tüm adımları atması gerektiğini yineleyen Nehammer, öncelikli hedefin savaşın bir an evvel müzakere masasında sonlandırılması olduğunu sözlerine ekledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'daki savaş nedeniyle kısmı seferberlik için gerekli olan kararnameyi imzaladığını açıklamış ve Rusya'nın toprak bütünlüğünün tehdit edilmesi durumunda mevcut tüm yolların kullanılacağını duyurmuştu.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR