Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: "Putin'in blöf yaptığına inanmıyorum"

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kısmi seferberlik ilan etmesiyle ilgili "Putin ile birçok kez görüştüm ve blöf yaptığına inanmıyorum." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2022 23:16 GÜNCELLEME 21.09.2022 23:16 DÜNYA
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: "Putin'in blöf yaptığına inanmıyorum"
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: "Putin'in blöf yaptığına inanmıyorum"

Vucic, dünya liderlerini bir araya getiren en büyük diplomasi forumu olan BM 77. Genel Kurul Görüşmeleri'ne katılmak üzere bulunduğu New York'ta Newsmax kanalına mülakat verdi.

Kosova meselesinde diyalog sürecinin devam etmesi için çaba harcadıklarını belirten Vucic, "Umuyorum karşı tarafın da anlayışıyla bir çözüme ulaşırız. Uzlaşmacı bir çözüm, bugün gördüğümüz silahlı çatışmalardan her zaman daha iyidir." ifadelerini kullandı.

Putin'in 'askeri seferberlik ilan ettik' açıklamasına dünyadan ilk tepkilerPutin'in "askeri seferberlik ilan ettik" açıklamasına dünyadan ilk tepkiler

"Barışın üstün geleceğini düşünüyorum"

Vucic, Rusya ve Ukrayna ile her zaman iyi ilişkileri olduğuna işaret ederek, "Dünyadaki ülkelerin toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Ukrayna'daki savaşı, en başından beri kınadık ama aynı zamanda başka meselelere ilişkin Rusya'ya karşı farklı bir tutumuz var." değerlendirmesinde bulundu.

Putin'in "kısmi seferberlik" kararına ilişkin değerlendirmede bulunan Vucic, "Sırbistan Cumhurbaşkanı olarak barışın üstün geleceğini ve herkesin uzlaşmacı çözüm için en iyisini yapacağını düşünüyorum. Putin ile birçok kez görüştüm ve blöf yaptığına inanmıyorum." diye konuştu.

Rusya'da seferberlik ilanı sonrası ülke karıştı: 30'u aşkın şehirde gösteriler başladıRusya'da seferberlik ilanı sonrası ülke karıştı: 30'u aşkın şehirde gösteriler başladı

Askerlik hizmetine çağrılanlar, "askeri personel" statüsüne sahip

Bugünden itibaren başlayan kısmi seferberlik için Putin’in imzaladığı kararnameye göre, seferberlik yoluyla askerlik hizmetine çağrılan Rusya Federasyonu vatandaşları, Rus ordusunda sözleşme kapsamında görev yapan "askeri personel" statüsüne sahip olacak.

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ilk polonya almanya yi vuracak diye ön görmek zor olmamali
    Cevapla
  • Türkiyem 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaman vusiç kendi topraklarında Müslümanlara saldıracak Avrupa abd nin dikkatini buraya çekip putin işini bitirmesini sağlıyacak
    Cevapla
  • Jocka 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin biti Rusya’yı batırdı Rusların elinde kurtuluşu yok Ruslar Putin’i bitirirler al Fatiha
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    adam müslümanmı niye fatiha okuyalım.kafan iyimi.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR