Meksika'da 6,8 büyüklüğünde deprem

Meksika'da geçtiğimiz günlerde yaşanan 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından, bugün de 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2022 09:57 GÜNCELLEME 22.09.2022 09:57 DÜNYA
Meksika'da 6,8 büyüklüğünde deprem
Meksika'da 6,8 büyüklüğünde deprem

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), Meksika'nın Michoacan kentinde 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

USGS, depremin yerel saatle 06.16 sıralarında Mexico City'den yaklaşık 410 kilometre uzaklıkta ve 20.7 kilometre derinlikte yaşandığı bilgisini verdi.

Deprem sonrasında tsunami uyarısı yapılmadı.

Meksika'da geçtiğimiz günlerde 7,6 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Şiddetli sarsıntıda, 2 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı ve 200'den fazla binada da hasar oluştuğu kaydedilmişti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Eren 1 yıl önce Şikayet Et
    Meksika konum itibariyle kıtanın birleşim coğrafyasında aktif deprem kuşağında artçılarında şiddetli olabileceği muhtemel 7.6 önemli şiddet depremde ilave olarak son deprem umarım üzücü neticeleri olmaz geçmiş olsun dilkelerimle ciddi deprem fırtınası yaşıyorlar.
    Cevapla
  • 5432 1 yıl önce Şikayet Et
    nedemki ölüp kurtulan olmadımı zalim kafirleer dünyasından belkide nükleer silah denemesi yapmışlardır sonuçta meksika nükleer güçtür nükleer santralleri var meksikanın brezilya arjantin kolombiyanın bunlar gizli abd kıtası nükleer güçlerdir kanadada dahil
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR