Rusya'dan 'nükleer silah kullanabiliriz' açıklaması

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, ülkesinin stratejik nükleer silahların da dahil olduğu Rus silahları kullanabileceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2022 17:36 GÜNCELLEME 22.09.2022 17:36 DÜNYA
Rusya'dan 'nükleer silah kullanabiliriz' açıklaması
Rusya'dan 'nükleer silah kullanabiliriz' açıklaması

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Ukrayna’da Donbas ve bazı bölgelerin Rusya’ya dahil edileceğini belirterek, “Bu bölgelerin savunması için sadece seferberlik imkanları değil, aynı zamanda stratejik nükleer silahların da dahil olduğu Rus silahları kullanılabilir” dedi

Medvedev, yaptığı yazılı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 21 Eylül’de yaptığı ulusa sesleniş konuşmasını değerlendirdi.

Söz konusu konuşmaya ilişkin üç sonucun bulunduğunu ifade eden Medvedev, “Birincisi, referandum olacak, Donbas cumhuriyetleri ve diğer bölgeler Rusya’ya dahil edilecek. İkincisi, dahil edilen tüm bölgelerdeki savunma imkanları Rusya Silahlı Kuvvetleri tarafından güçlendirilecek.” değerlendirmesinde bulundu.

"NÜKLEER SİLAHLARIN DA DAHİL OLDUĞU RUS SİLAHLARI KULLANILABİLİR"

Medvedev, söz konusu bölgelerin savunmasında nükleer silahların da kullanılabileceğini belirterek, “Üçüncüsü, bu bölgelerin savunması için sadece seferberlik imkanları değil, aynı zamanda stratejik nükleer silahların da dahil olduğu Rus silahları kullanılabilir.” dedi.

Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri, Zaporijya ve Herson bölgelerinde, Rusya’ya bağlanmak için 23-27 Eylül tarihlerinde referandum yapılacak.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, referandum kararlarına tepki göstererek, "Sahte referandumlar hiçbir şeyi değiştirmeyecek." ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK : AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Ordan burdan 1 yıl önce Şikayet Et
    Haberin içeriği şu orası artık Rus toprağa her türlü tehlikeye karşı tüm imkanlar kullanılacak.siz niye hemen nükleer kullanamaz falan diyorsunuz.
    Cevapla
  • Jocka 1 yıl önce Şikayet Et
    Atamaz atsa Elinden patlar kendini yok eder
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin efendi kacırdin fırsatı. İlk ay içinde kullansaydın ukranyanin yarisi senindi ve baris masasinda ustune tazminat da almis askerlerin savas kutlamalari yapiyordu. Nato da kuyrugunu kismis o mahkeme bu mahkeme derken sen hatta isvece dayanmis petrol gaz tam satis devam ediyordun. Artık kullanamazsin hatta biraz daha dillendirirsen ingiltere ukranyaya taktik nukleer verir onlar size kullanir. Tek dayanaginiz kore tombul abiye gazi ver onun gozu kara kullaniversin. Cin den sana umut yok. Yanlis ata oynama.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kullanin artik ... boyunuzu göreöim
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin hepsini mum edecek görrceksiniz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR