Lavrov BM Güvenlik Konseyinde Zelenskiy'e küfretti!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) yaptığı konuşmada, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’e küfür etti.

ABONE OL
GİRİŞ 23.09.2022 21:28 GÜNCELLEME 23.09.2022 21:28 DÜNYA
Lavrov BM Güvenlik Konseyinde Zelenskiy'e küfretti!
Lavrov BM Güvenlik Konseyinde Zelenskiy'e küfretti!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Rusya'ya cephe aldığını vurguladığı Batı ülkelerini eleştirdi. Rusya'yı yormak ve zayıflatmanın en büyük amaç olduğunu söyleyen Lavrov, "Bu politika, batılı ülkelerin Ukrayna ihtilafına doğrudan müdahil olması anlamına geliyor ve onları da buna taraf yapıyor" dedi.

Ukrayna'da yapacakları referanduma ilişkin de konuşan Lavrov, Zelenskiy'nin "Rus olduğunu hisseden herkese Rusya'ya gitmelerini söylüyorum" dediği röportaja atıfta bulunarak, "Bana öyle geliyor ki şu anda Ukrayna'nın bazı bölgelerinin referandum yapmayı kabul etmesi, Zelenskiy'nin talebine bir cevaptır" ifadelerini kullandı.

LAVROV ZELENSKİY'YE KÜFÜR ETTİ

Konuşmasının devamında, Zelenskiy'ye küfür eden Rus Bakan, uluslararası insan hakları örgütlerinin, Zelenskiy'e yönelik politikasını; "O tabii ki o… çocuğu ama bizim o… çocuğumuz' prensibine" göre oluşturduğunu iddia etti.

Lavrov konuşmasını bitirir bitirmez toplantı salonunu terk etti.

"KAÇMA KONUSUNDA RUS ASKERLERİ KADAR USTA"

Rus mevkidaşının açıklamalarını değerlendiren Ukrayna Dışişleri Dmitro Kuleba, "Rus diplomatların kaçma konusunda Rus askerleri kadar usta olduğunu fark ettim." dedi.

Kuleba, hakaretlere tepki göstererek, "Aslında, Rus tarafının konuşmasında, tüm yalanlar arasından tepkiyi hak eden tek şey, Rus temsilcisinin yabancı bir devlet başkanı, Zelenskiy hakkında kullandığı kabul edilemez jargondur." ifadelerini kullandı.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 105 TÜMÜ
  • Mali 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Ukranya’da başarılı olsaydı ikinci hedefi Karabağ üzerinden azerbeycandı sonra Özbekistan sırayla işkal edecekti ama Ukranya’da bataklıktan çıkamıyor şovmen zelenski iyi eyitilmiş ismini tarihe yazdırmış ama bekadan Rusya’yı yorsa okadar türk cumhuriyetrine fayda sağlar
    Cevapla
  • Zirtooo 1 yıl önce Şikayet Et
    Şovmene ülke ver ondan kahraman yaratmaya çalış :))) batı için herşey planlandığı gibi şaklaban devlet lideri oldu hem kendi devletini hemde rısyayı mahvetti.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok açık bir şey var ki o da zelenskinin ülkeyi(ülkesini değil) batının Rusya karşısında figüranı haline getirmesidir.Yazık Ukraynalı vatandaşlara ..
    Cevapla
  • abdullah ünal 1 yıl önce Şikayet Et
    küfür etmiş ,etsin birşey olmaz.....
    Cevapla
  • l.s.yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    ülkesini bu hale getiren adama başka birşey denmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR