Takası Türkiye'de yapılan askerin görüntüsü şoke etti

Esir takasıyla Rusların elinden alınan Ukraynalı askerin son hali kan dondurdu. Askerin önceki hali ile son durumunu gösteren fotoğraflar sosyal medyada paylaşılırken, şahsın kolunun kırık olduğu ve oldukça bitkin göründüğü gözlemlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2022 12:49 GÜNCELLEME 24.09.2022 12:56 DÜNYA
Takası Türkiye'de yapılan askerin görüntüsü şoke etti
Takası Türkiye'de yapılan askerin görüntüsü şoke etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile yürüttüğü diplomasi trafiği sonucu 200 savaş esirinin mübadele edildiği duyurulmuştu.

Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasında Türkiye'nin arabuluculuğunda gerçekleşen esir mübadelesinin savaşın sonlandırılması yolunda önemli bir adım olduğunu belirtmişti. Türkiye'nin arabuluculuğunda Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşen esir takası, Avrupa basınında da geniş yer aldı.

"PUTİN'İN İSTEDİĞİ İSMİ RUSYA'YA GÖNDERDİK"

Erdoğan, geçen gün konu hakkında yaptığı açıklamalarda ise, "Esir takasında 200 ismin üzerinde durmuştuk. Bunlar bizim misafirimiz ve kontrolümüzde. Bir tanesi de özellikle Putin'in üzerinde durduğu bir isimdi. Bu ismi de biz Rusya'ya gönderdik" dedi.

UKRAYNALI ESİR ASKERİN SON HALİ GÜNDEM OLDU

Öte yandan Mariupol/Azovstal kuşatmasında uzun zaman direniş gösteren ve daha sonra Rusya'ya esir düşen, en son ise yapılan anlaşma ile serbest kalan Ukraynalı bir askerin son hali sosyal medyada gündem oldu.

Askerin önceki ve son haline ait fotoğraflar yan yana paylaşıldı. Kilo verdiği ve kollarında kırıklar olduğu gözlemlenen askerin fotoğrafı, görenleri hayrete düşürdü.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 124 TÜMÜ
  • MASK 1 yıl önce Şikayet Et
    Batı ve abd bunlardan farklı değil bunu yapacaklarına kafasına sıksalardı daha hayırlı idi
    Cevapla
  • erdoğan hollanda 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben acimam, yesinler birbirini. Yaptiklarinin cezasini cekiyorlar Allah beter eylesin. Darisi Amerika, Cin, Ingiltere, Fransa, Italya saymalan bitmizki.
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Ağır bir suçu olmasa müslüman bunu yapamaz ama tüm küfür alemi en alçakça işkence ve katliamı yapmıştır bunu tarih gösteriyor ey müslüman bunlar hepimize ders olsun.
    Cevapla
  • Mahir 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar kafa kesiyor işkence diyorsan Türkiye cezaevleri geçmişine bak insanoğlu sisteme karşı olduğunda her türlü baskı işkence olağan karşılar
    Cevapla
  • Tercüman-ı ahvâl 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman çeçenlerin cesetlerini tankların altında ezip çamura bulamışlardı.bu neki.
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Askerlerimizi daha dün yakarak şehit ettiler kimsenin gıkı cikmadi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR