Anastasiadis'ten Erdoğan'ın BM kürsüsündeki sözlerine cevap

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) tanınmasına ilişkin yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Anastasiadis ayrıca, Türkiye'yi işgalci olmakla suçladı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2022 13:14 GÜNCELLEME 24.09.2022 14:55 DÜNYA
Anastasiadis'ten Erdoğan'ın BM kürsüsündeki sözlerine cevap
Anastasiadis'ten Erdoğan'ın BM kürsüsündeki sözlerine cevap

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) tanınmasına ve Ege ile Doğu Akdeniz'deki meseleleri iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde çözme çağrısı değindi.

BM Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok kritik açıklamalarErdoğan'dan BM kürsüsünde "KKTC'yi tanıyın" çağrısı

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Erdoğan bugün tarih yazmıştırKKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Erdoğan bugün tarih yazmıştır

"ERDOĞAN HANGİ GERÇEKTEN BAHSEDİYOR?"

Twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs'ta herkesin 'gerçeği görmesi' gereğinden bahsetti. Hangi gerçeklerden bahsettiğini merak ediyorum. Türkiye'nin işgal altındaki bölgelerde yasadışı bir oluşum kurduğu gerçeği mi?" diyen Anastasiadis, "Türkiye, uluslararası toplumu yasadışı eylemlerini tanımaya çağırıyor" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İyi komşuluk ilişkileri ve uluslararası hukukun korunması" hakkında sarf ettiği sözleri inandırıcı bulmadığını belirten Anastasiadis, "Yunan adalarını ele geçirmekle tehdit eden, egemen ve komşu bir devletin hava sahasını binlerce kez ihlal eden, uluslararası hukuka aykırı davranan Türk Cumhurbaşkanının böyle bir iddiada bulunması ne kadar kışkırtıcı ve ironik?" diye konuştu.

Anastasiadis, Erdoğan'ın "Bugün adada iki ayrı devlet ve iki ayrı halk olduğu bilinmektedir" şeklindeki sözlerine değinerek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hangi gerçeklerden bahsettiğini merak ediyorum" dedi.

TÜRKİYE'Yİ "İŞGALCİ" OLMAKLA SUÇLADI

"Kıbrıs ile ilgili gerçeklerin bilinmesi gerektiğini" söyleyen Rum lider, "Bir AB üyesi olan Kıbrıs Cumhuriyeti'nin topraklarının yüzde 37'sinin askeri işgal altında bulunduğu, 1974'teki Türk işgalinden sonra Kıbrıslı Rumların üçte birinin atalarının evlerini terk etmek zorunda kaldığı, işgal altındaki bölgelere yüz binlerce Türk vatandaşının yerleştirildiği ve böylece adanın demografik karakterinin değiştirildiği, Türkiye'nin işgal ettiği topraklarda mutlak siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel ve dini kontrolü altında yasadışı bir varlık oluşturduğu gerçeği" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • hammert 1 yıl önce Şikayet Et
    Ab.abd ne zaman inkar etmediki gavurdan dost olurmu?
    Cevapla
  • Anadolu 1 yıl önce Şikayet Et
    Barbar,katil yalancı,fitne fesat azgın rumlar Kıbrısta 100 binlerce Türkü katlettiniz bunu niye söylemiyorsunuz.Biz 1974'te hareket yaptık ve adaya huzur geldi.Eğer bu hareketi yapmasaydık.O senin deden papaz makaryus bütün Müslüman Türkleri katlederdi.Sizde 1 gram bile vicdan yoktur.Sizin katil olduğunuzu AB ve ABD biliyor ama maalesef inkar ediyor.
    Cevapla
  • Ottomans 1 yıl önce Şikayet Et
    400 sene Yunanistan'a hükmettik ne büyük ejdadın torunlarıyız. Bıraktığınız zaman hala Hıristiyan ve hala yunanız diyebiliyorsa bu Osmanlı'nın büyüklüğündendir... Yoksa deresinin dedesinin dedesini ismini bile bilemezlerdi. Bugün ise elhamdülillah derlerdi...
    Cevapla
  • Vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Kes ulan yunan bozması
    Cevapla
  • Nokta 1 yıl önce Şikayet Et
    Anastaidais bu sizin kendinizi aklama çabası ...göçmenlerin botlarını batırıp onları ölüme terketmek basit bir cümle kalır malesef... Siz göçmenleri adeta öldürüyorsunuz... Yunanistan halkı bunları görecek kadar akıllıdır... Biraz uçak benzini parası bulsanız hemen Türk savaş uçaklarını taciz ediyorsunuz... Bizim buralarda bir laf vardır borç benzinle hava atılmaz... Yunan halkına bu sahte kabadayılığın maliyeti nekadar acaba...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR