Rusya Seçim Komisyonu, Ukrayna'daki referandum sonuçlarından "evet" çıktığını açıkladı

Ukrayna’da Donbas, Zaporijya ve Herson’da Rusya’ya katılmak için 23 Eylül'de başlatılan referandumun son gününde oy verme işlemi sürdü. Rus basınının duyurduğu ilk sonuçlara göre dört bölge de Rusya'ya katılımı büyük ölçüde destekliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2022 17:56 GÜNCELLEME 27.09.2022 17:56 DÜNYA
Rusya Seçim Komisyonu, Ukrayna'daki referandum sonuçlarından "evet" çıktığını açıkladı
Rusya Seçim Komisyonu, Ukrayna'daki referandum sonuçlarından "evet" çıktığını açıkladı

Ukrayna'nın doğusunda Rusya'nın kontrolündeki Donbas bölgesi (Luhansk, Donetsk), Zaporijya ve Herson'da Rusya'ya katılmak için 23 Eylül'de başlayan referandumun bugün son günüydü.

Batı, referandum sonuçlarını tanımayacağını duyururken, bölge seçim kurulları halkın referanduma yoğun ilgi gösterdiğini aktarıyor. Seçimlere katılım oranının Donetsk'te yüzde 86.89, Luhansk'ta yüzde 83.61, Zaporijya'da yüzde 66.43 ve Herson'da yüzde 63.43 olduğu öne sürüldü.

Rusya Seçim Komisyonu, uluslararası toplum tarafından eleştirilen "referandumlarda" Rusya topraklarındaki sandıklardan gelen ilk sonuçlara göre "evet" oylarının kazandığını duyurdu.

Rus haber ajansları Ria Novosti, Tass ve Interfax'ın bildirdiğine göre Moskova kontrolündeki bölgelerde oy sayımına başlandı ve ilk sonuçlara göre "evet" oylarının önde olduğu aktarıldı.

Komisyonun açıklamasında şu ana kadar oyların yüzde 27'sinin sayıldığı ve yüzde 98 evet çıktığı bildirildi.

Geçen hafta Kremlin, sözde Donetsk ve Luhansk cumhuriyetleri ile Herson ve Zaporijya bölgelerinde Rusya’ya katılmayı öngören referandumların düzenleneceği ve Moskova’nın da bu referandumlardan çıkacak sonucu kabul edeceğini açıklamıştı. 

5 gün süren referandumlardan Rusya’ya katılım sonucunun çıkacağı bekleniyordu. Sandıktan çıkan 'evet' oyu, Rus parlamentosunun her iki kanadı tarafından onaylanacak ve ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzası ile resmileşecek.

KAYNAK : İHA, euronews
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 68 TÜMÜ
  • VEFA 1 yıl önce Şikayet Et
    UKRAYNA vatandaşları kaçtı zaten rus yanlıları da herhalde oy verecek şöyle yapalım kırımda da aynısını yap kırımlı İNSANLARI EVLERİNE geri dönmesine izin ver sonrada referandum yap kimi istiyorlarmış gör bakalım sayın PUTTİN
    Cevapla
  • Emre Karadavut 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu taktik güzel yakında kerkük musul dedeağaç 12 adalar vs bize katılır diye umuyorum.
    Cevapla
  • Hak 1 yıl önce Şikayet Et
    Askerlerin içinde Ukrayna yanlısı var...Neden %100 değil...
    Cevapla
  • Bay y 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde Suriye'de yapalım 100 de 100 alırız.
    Cevapla
  • Türkiye gücü 1 yıl önce Şikayet Et
    Referandumlu ülkeye geçişlerin önü açılmış oldu. Yarın Bulgaristan, makedon, kosovs Suriye'ye de sorulmalı. Hazır olalım. Yeni bir dönem. Sınırlar şekilleniyot
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR