Rusya'nın en büyük sosyal ağ ve e-posta servisi iPhone'larda artık yok

Ukrayna işgali sonrası dijitalde de Rusya'ya karşı yaptırımlar devam ediyor. Bu kapsamda Apple, milyonlarca kullanıcı olan VK ve Mail.ru uygulamaları App Store'dan kaldırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2022 10:03 GÜNCELLEME 28.09.2022 10:27 DÜNYA
Rusya'nın en büyük sosyal ağ ve e-posta servisi iPhone'larda artık yok
Rusya'nın en büyük sosyal ağ ve e-posta servisi iPhone'larda artık yok

Apple, Rusya'nın en büyük sosyal ağ uygulaması VK'yı ve geliştiricinin bir dizi diğer uygulamalarını App Store'dan kaldırdı.

Milyonlarca indirmeye sahip popüler bir Rus sosyal ağ uygulaması olan VK, App Store'dan artık indirilemeyecek.

VK uygulamalarının  App Store'dan kaldırıldığını The Verge adlı teknoloji haber sitesi tarafından tespit edildi.

Kaldırılan uygulamalar arasında milyonlarca kişinin kullandığı e-posta servisi Mail.ru'da bulunuyor. Bunun yanında VK Music, VK Calls, VK Clips ve VK Messenger da kaldırılan uygulamalar arasında yer alıyor.

Uygulamalardan herhangi birini kaldırılmadan önce yükleyenler kullanmaya devam etse de kullanıcıların bildirimler veya uygulama içi ödemelerle sorun yaşadığı bildiriliyor. Ayrıca bu uygulamalar artık güncellenemeyeceği için zamanla güvenlik açıkları oluşacak.

VK servislerini kullanmanın en güvenli yolunun şimdilik mobil veya masaüstü tarayıcılar olduğu belirtiliyor.

Apple, mart ayında Ukrayna'yı işgalinden sonra Rusya'daki tüm çevrim içi satışlarını da durdurmuştu.

Apple uygulamaların kaldırılma nedenini henüz açıklamadı ancak kararın alınmasında Rusya'nın Ukrayna işgalinin etkili olduğu tahmin ediliyor.

APPLE DAHA ÖNCE DE VK UYGULAMALARININ APP STORE'DAN KALDIRMIŞTI

Apple daha önce VK uygulamalarını 2014'te de uygulama marketinden kaldırmıştı. Ancak, kısa bir süre sonra uygulamalar yeniden App Store'da listelenmeye başlanmıştı.

VK sosyal ağının Rusya Federal Güvenlik Servisi tarafından kontrol edildiğini iddia ediliyor. Ayrıca bu platformda Ukrayna işgalini meşru kılmak adına sahte haber yayıldığı belirtiliyor.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi'nin 28 Nisan 2017 tarihli kararında, 16 Mayıs 2017'den bu yana Ukrayna topraklarında VK servislerine erişim sağlanamıyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • abc.xyz 1 yıl önce Şikayet Et
    Dijital ortamın daha doğrusu marketlerin bu tür siyasi olaylara el atması son derece endişe verici. Bana hiç uygun gelmiyor....
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR