Suudi Arabistan'dan Türkiye açıklaması

Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Abdullah bin Muhammed Al Şeyh, Türkiye ile çeşitli alanlardaki ikili ilişkilerin önemine dikkati çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2022 08:22 GÜNCELLEME 30.09.2022 10:19 DÜNYA
Suudi Arabistan'dan Türkiye açıklaması
Suudi Arabistan'dan Türkiye açıklaması

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre, Şura Meclisi Başkanı Al Şeyh, Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Fatih Ulusoy ile bir araya geldi.

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ikili ilişkileri güçlendirme olanakları ve diğer bazı ortak konular konuşulduğu görüşmede Büyükelçi Ulusoy, Al Şeyh'e TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Türkiye'ye davet mektubunu iletti.

Al Şeyh, görüşmede, Suudi Arabistan ile Türkiye arasında çeşitli alanlardaki ortak iş birliğini canlandırmak üzere ikili ilişkilerin geliştirilmesi çalışmalarının önemine vurgu yaptı.

Özellikle Suudi Arabistan Şura Meclisi ile TBMM arasındaki ilişkilerin ilerletilmesinin önemine dikkati çeken Al Şeyh, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki parlamentolar arası ilişkilerin ve dostluk gruplarının rolünün etkinleştirilmesinin gerektiğini ifade etti.

Büyükelçi Ulusoy da iki ülke arasında karşılıklı üst düzey ziyaretlerin önemine işaret ederek, "Türkiye ile Suudi Arabistan iki kardeş ülkedir. İki ülke arasında iş birliğinin gelişimi de bölgeye olumlu yansıyor. Parlamentolar arası ilişkilerin geliştirilmesine de önem veriyoruz ve destekliyoruz" dedi.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Gerçekler 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman ülkeler kara ve demiryolu ile birbirine tamamen bağlanmalı. AB-D'nin ekonomik ambargolarından etkilenmemek için Müslüman ülkeler ticareti olabildiğince kendi aralarında yapmalı. ABD'nin desteklediği teröristlere her operasyon yapılışında daha fazla ilerlerseniz ekonomik ambargo uygularız tehdidi yüzünden ülke bölünecek neredeyse çünkü teröristlerin yumurtlama bölgelerine ekonomik ambargo korkusuyla operasyon yapılamıyor. İhracatın en az yüzde 60'ı AB ülkelerine yapılıyor işte buda bizi tehditlere boyun eğecek hale getiriyor.
    Cevapla
  • Bam Teli 1 yıl önce Şikayet Et
    Suuda GU VE NİL MEZ, bir iyilik yapar gibi görünür bin kötülük yapar
    Cevapla
  • hakan gardas 1 yıl önce Şikayet Et
    Dedigine katiliyorum, fakat bu isbirligi esnada türkiyeye kazandiracak cikarlarini iyi degerlendirmek lazim, bunada kaliteli siyaset denilir.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    pis katiller topluluğu.
    Cevapla
  • numan 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanların birliğini bozmak için batının şeytanları ve içeride buldukları işbirlikçileri boş durmuyor. artık geçmişten ders alıp ileriye bakmak zamanı. geçmişteki hataları ve yanlışları deşmenin kimseye faydası yok. Rahmet-i ilahiyeden ümit kesilmez. inşallah bu asır ittihad-ı islam'ın asrı olacaktır. bu sayede yeryüzüne sulh ve adalet hakim olacaktır.
    Cevapla
  • Yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ile suudlar ve arap emirlikleri hiç bir zaman kardeş olmadılar ve bundan sonra da olmayacaklar, önce Osmanlıya ihanetlerinin ve 15 temmuz hain darbe finansörlerin bedelini ödemeleri gerekiyor...
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    cemsit sen mümin olduğunu sanıyormusun?
    Cevapla
  • Akücü cemşit 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş konuşma. Mekkenin fethinde mümin öldüren o yeniçerilerin cennetlik mi olduğunu zannediyorsun.
    Cevapla
  • kosovalı 1 yıl önce Şikayet Et
    bu ihanet olayı tartışılır sonuçta araplar sıkıntı ama sana soru hilafet suud larda olsa ve türkiyeyi ele geçirseler sen kabullenir ve biat edermiydin? yoksa türkiye kimsenin boyundurğun altına girmez mi derdin ? hilafet olsa bile bu sorum ... ???*
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR