Afganistan'da bir okulda intihar saldırısı: 19 ölü, 27 yaralı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir eğitim merkezine düzenlenen intihar saldırısında, ilk belirlemelere göre 19 kişi ölürken 27 kişi de yaralandı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2022 08:35 GÜNCELLEME 30.09.2022 14:58 DÜNYA
Afganistan'da bir okulda intihar saldırısı: 19 ölü, 27 yaralı
Afganistan'da bir okulda intihar saldırısı: 19 ölü, 27 yaralı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir eğitim merkezine düzenlenen intihar saldırısında, ilk belirlemelere göre 19 kişi ölürken 27 kişi de yaralandı. Saldırının, "Kaj" adlı eğitim merkezinde üniversiteye giriş sınavının gerçekleştirildiği sırada meydana geldiği belirtildi.

HAZARALARIN YOĞUN YAŞADIĞI BÖLGE

Taliban'ın İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Nafy Takor, güvenlik ekiplerinin olay yerinde olduğunu söyleyerek, "Sivilleri hedef almak, düşmanın insanlık dışı gaddarlığını ve ahlaki standartlardan yoksun olduğunun kanıtıdır" dedi.

Saldırının, Hazaraların yoğun olarak yaşadığı ve Kabil'in güneybatısında yer alan Dasht-e-Barchi bölgesinde gerçekleştiği aktarıldı.

TÜRKİYE'DEN TAZİYE MESAJI

Türk Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "Afganistan'ın başkenti Kabil'de bugün (30 Eylül) bir eğitim kurumuna yönelik terör saldırısında, öğrenciler dahil, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. İnsanlık dışı bu terör eylemini en güçlü şekilde kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınları ile kardeş Afgan halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 140 TÜMÜ
  • Deli Balta 1 yıl önce Şikayet Et
    İnna lillahi ve inna ileyhi raciun.. Yazık çok yazık. Halifesiz başsız müslüman coğrafyası ne yazık ki bu hallere düşüyor...
    Cevapla
  • emins 1 yıl önce Şikayet Et
    i r a n...
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanların başsız oluşu kafirlere Münafıklara cesaret vermiştir. Amerika İngiltere Afganistan 'dan çekildi diye sevinmeyin demiştim. Bu caniler coniler her girdikleri yerlere ajanlarını yerleştirir öyle çıkar yoksa savaşırdı bunlar. Birileri kahraman olur o kahraman üzerinden istediklerini yaptırırlar. Bunu Türkiye yaşadı. Devrimler inkılaplar İslam'a Müslümanlara ihanet olduğu halde kanunlaştı. Binlerce Alimler Hafizlar Hocalarımız asıldı. Taliban hükümeti Müslümanlar ile birlik beraberlik olmalı yoksa şüpheler devam ediyor.
    Cevapla
  • Adanalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu müslümanların haline bak yazık. Bunu yapanlar kesinlikle Müslüman olamaz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İslam çok mükemmel bir dindir.Fakat sıkıntı müntesiplerinde kardeş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR