Rusya Zaporijya'yı vurdu, onlarca ölü ve yaralı var

Rusya'nın, Zaporijya'ya düzenlediği füze saldırısında; bir insani konvoydaki 23 sivil hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2022 09:48 GÜNCELLEME 30.09.2022 11:35 DÜNYA
Rusya Zaporijya'yı vurdu, onlarca ölü ve yaralı var
Rusya Zaporijya'yı vurdu, onlarca ölü ve yaralı var

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Herson ve Zaporijya bölgelerinin sözde bağımsızlıklarını tanıyan kararnameleri imzalamasından saatler sonra, Rus ordusu Zaporijya'ya füzeli saldırı düzenledi.

Zaporijya'ya füzeli saldırı sonucunda insani konvoydaki en az 23 sivil hayatını kaybederken, 35 kişi de yaralandı.

Zaporijya Valisi Oleksandr Starukh, bu kişilerin savaş dolayısıyla bölgeden ayrılan bir grup olduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜLER YAYINLANDI

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, saldırı yerinden olduğunu belirttiği görüntüleri paylaşarak, can kaybının artabileceğini ifade etti.

FÜZELER S-300'DEN ATEŞLENDİ

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kiril Timoşenko ise, konvoya S-300 füze sistemleriyle 16 füze atıldığını öne sürdü.

Daha önce çıkan haberlerde de Rusya'nın hava savunma sistemi S-300 füzelerini saldırı amaçlı kullandığı ifade edilmişti.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Muttaki 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamamı sivil, silahsız ve masum insanları acımasızca vuran, katleden Rusya'yı lanetliyorum. Eden bulur, Rabbim tez zamanda ülkenizi başınıza yıksın!
    Cevapla
  • Ordan burdan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende başka yerde okudum bu haberi Ukrayna ordusu ateşlemiş.hadi bakalım kim doğru
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR