Anket sonucu: Yunan halkı Türkiye'yi dost olarak görüyor

Son dönemde Türkiye ile Yunanistan ilişkilerinde tansiyon yükselirken, Yunanistan'da yayımlanan bir ankette; Yunan halkının Türkleri düşman olarak görmediği ortaya kondu.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2022 11:09 GÜNCELLEME 01.10.2022 11:46 DÜNYA
Anket sonucu: Yunan halkı Türkiye'yi dost olarak görüyor
Anket sonucu: Yunan halkı Türkiye'yi dost olarak görüyor

Yunanistan'da politic.gr tarafından yapılan son ankette halka "Türk halkı dost mu, düşman mı?" sorusu yöneltildi. Buna göre, Yunanlıların yüzde 68'i Türk halkını "dost" olarak gördüklerini söylerken, yüzde 19'u Türkleri "düşman" gördüğünü belirtti, yüzde 13'lük bir kesim ise çekimser kaldı.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'de de MetroPOLL araştırma şirketi tarafından yapılan bir anket, Türk vatandaşlarının yüzde 64'ünün Yunanlıları düşman değil dost olarak gördüğünü ortaya koymuştu.

MİÇOTAKİS HALA ÖNDE

Ankette, Yunanistan'da yaklaşan seçimler öncesinde halka oy verecekleri parti de soruldu. Buna göre Başbakan Miçotakis'in Yeni Demokrasi partisi ile eski Başbakan Çipras'ın SYRIZA'sı arasındaki farkın 8,3 puana kadar gerilemesi dikkat çekti. Buna göre, yapılan ankette, Yeni Demokrasi yüzde 32,3 oranında oy alırken, SYRIZA yüzde 24'te kaldı.

MİÇOTAKİS DAHA POPÜLER

Miçotakis yüzde 46,6 oyla en popüler siyasi lider olmaya devam ederken, Çipras oyların sadece yüzde 26'sını alabildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • cemil 1 yıl önce Şikayet Et
    sorun hakta degil ! bastakilerde diyenlere de benim bir sorum var..bu onlarin bastakilerini kim seciyor..? yine bu turkiye dusman degil diyen hak degilmi.? !! buurada buyuk bir celiski ya ikiyuzluluk yok mu.? madem dusman gormuyorsun, neden dusmanlik yapmasi icin adam yre veriyorsun, basa getirtiyorsun.? !! bizim turklerde yine her zaman ki gibi saf..uyan uyan ! yada uyumaya devam et karar senin !
    Cevapla
  • rıfkı 1 yıl önce Şikayet Et
    bu yunan düşman diyenler kafamısınız olm siz halk düşmanlık yapmıyor bize baştakiler yapıyor sıkıntı baştakilerde
    Cevapla
  • kafa 1 yıl önce Şikayet Et
    bastakileri kim seciyor? o dusman degil dedigin halk degilmi..? !!
    Cevapla
  • cml 1 yıl önce Şikayet Et
    haçlıdan dost olmaz nokta
    Cevapla
  • Kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Ama düsman da olunmaz xd
    Cevapla
  • seba 1 yıl önce Şikayet Et
    halk ülkeyi denizin öte tarafındaki beyazlara verildiğini görünce turk dost diyor ilerleyen günlerde daha çok gorucez böyle haberleri
    Cevapla
  • Vatandaş ! 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan KOMŞU değildir ! İzmirde katliyam yapanların torunları 100 yıl sonra aynı oyunu oıynuyor ! Yunan dostumuz ise düşmanımız kim diye sorarlar adama ! Yada yunanistana komşu diyenler varken düşmana ne gerek var ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR