Çin ile savaşın eşiğine gelen Tayvan yerli savaş gemisini üretti

Tayvan donanması, birliklerin karaya çıkarılması ve savunmasız adalara tedarik hatlarını desteklemede kullanmayı amaçladığı yerli amfibi savaş gemisi üretti.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2022 15:20 GÜNCELLEME 30.09.2022 15:20 DÜNYA
Çin ile savaşın eşiğine gelen Tayvan yerli savaş gemisini üretti
Çin ile savaşın eşiğine gelen Tayvan yerli savaş gemisini üretti

Adını Tayvan'ın en yüksek dağından alan 'Yu Shan' gemisi, Çin'in artan baskısı karşısında Başkan Tsai Ing-wen'in silahlı kuvvetleri modernize etmeye yönelik iddialı programının son adımlardan biri.

Tayvan üzerinde hak iddia eden Çin, bu politikasından taviz vermemekte kararlı ve zaman zaman ABD  ile gerilim yaşıyor.

Güney liman kenti Kaohsiung'daki teslimat töreninde konuşan Başkan Tsai, geminin "ulusal savunma özerkliği" hedefine ulaşma çabalarının bir kanıtı olduğunu söyledi.

Tsai, törende yaptığı konuşmada "Çin'in askeri tehditleri söz konusu olduğunda, ancak öz savunma yeteneklerimizi güçlendirerek gerçek barışı sağlayabiliriz. Ordunun ülkeyi savunmak için en iyi donanıma sahip olması bizim sürekli politikamız olacak ve bunda kararlıyız." dedi.

Çin, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Taipei ziyaretine karşı geçen ay Tayvan yakınlarında savaş tatbikatları düzenledi. Çin'in ada çevresindeki askeri faaliyetleri, düşük bir tempoda da olsa devam ediyor.

Devlet destekli CSBC Corporation firması tarafından inşa edilen gemi hava ve yüzey hedeflerine, uçaksavar füzelerine ve yakın uçaksavar ile füzesavar silahlarına karşı kullanılmak üzere donatıldı.

CSBC Başkanı Cheng Wen-lung, çıkarma araçları ve helikopterler için de üzerinde gerekli alana sahip bir amfibi savaş gemisi olmasının yanı sıra, Yu Shan'ın Güney Çin Denizi ve Çin kıyılarına yakın olan Tayvan adaları için "ana nakliye rolünü" üstleneceğini söyledi. 

Bu adalar uzun zamandır Çin için kolay hedefler olarak görülüyordu.

ABD, Tayvan'ın en önemli uluslararası silah tedarikçisi olmasına rağmen, Tsai, Tayvan'ı olabildiğince kendi kendine yeterli hale getirmeye çalışmak için yerel silah endüstrisini destekledi.

KAYNAK : euronews
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR