Ukrayna'nın NATO başvurusuna ABD'den beklenmedik yanıt

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Ukrayna'nın NATO üyelik başvurusunun başka bir zaman ele alınması gerektiğini, şu anda en önemli yardımın sahada destek olduğunu kaydetti.

ABONE OL
GİRİŞ 01.10.2022 06:43 GÜNCELLEME 01.10.2022 06:43 DÜNYA
Ukrayna'nın NATO başvurusuna ABD'den beklenmedik yanıt
Ukrayna'nın NATO başvurusuna ABD'den beklenmedik yanıt

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Beyaz Saray günlük basın brifinginde Ukrayna'nın NATO'ya hızlandırılmış katılım başvurusunu değerlendirdi.

"BAŞKA BİR ZAMAN ELE ALINMALI"

Sullivan, "ABD uzun yıllardır NATO'nun açık kapı politikasını destekliyor. NATO üyeliğine yönelik kararı, 30 müttefik ve katılmak isteyen ülke kendi arasında alır. Ukrayna'ya yardımların en iyi yolunun doğrudan sahaya yardım olduğu görüşündeyiz ve NATO'ya üyelik başvurusu başka bir zaman ele alınmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya'nın hamlesi sonrası Zelenskiy son dakika kararını duyurdu!Rusya'nın hamlesi sonrası Zelenskiy son dakika kararını duyurdu!

Sullivan, Rusya'nın Ukrayna'nın 4 bölgesini ilhak etmesini de kınayarak, Ukrayna'ya yönelik yeni yardımların haftaya açıklanacağını kaydetti.

Rusya'nın ilhak anlaşmalarını onaylamasının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Ukrayna'nın hızlandırılmış prosedür kapsamında NATO üyeliğine başvuracağını söylemişti. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise Ukrayna'nın üyeliğine sadece 30 NATO üyesinin karar verebileceğini, üyelik için oy birliği gerektiğini belirtmişti.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 207 TÜMÜ
  • Terko 1 yıl önce Şikayet Et
    Raşşa dan tırstı okyanus ötesi
    Cevapla
  • cocuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Showcu zelenski mahvetti ülkesini yazik oldu yarinlara ilhan irem
    Cevapla
  • Ahmet ilhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynaya gaz veren abd butun ab ulkelerini dize getirdi bak ben olmazsam siz bir hicsiniz ayaginizi denk atin ukrayna savasi sayesinde akaryakit ürünler de yaptirimla kendine bagladi ukraynaya siz savasin ben sizi desteklerim ama nato isi sonra sen bana borclan sonra ode odeyebilirsen
    Cevapla
  • ErenDerdiçok 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna milletinin ileri süreçte oldukça sıkıntılar yaşaması muhtemel devlet ekonomisine önemli yükler bindi alt yapı yollar yapılar tesisler hasar gördü inşaası gerekmekte.NATOya dahil olunmaması halinde ülkede olumsuz siyasi gelişmeler yaşanabilir malum bölgenin bağımsızlığı ilan edilmesi haliyle toprak kaybıda oldu zor bir süreç bekliyor ülkeyi mevcut tablodan ötürü birliktelik sağlanamaz ise bölgesel bölünmelerde yaşanabilir oldukça kötü bir durum ülke daha fazla kaosa sürüklenmez ümid ediyorum ileriyi tahimn edemiyoruz malesef risklerin çok olacağı bir dönemdeler.Üzgünüz Karadenizden dolayı kuzey komşumuz devlet milletleri için zor bir dönem olsa gerek.
    Cevapla
  • ALİ KAYA 1 yıl önce Şikayet Et
    Demekki NEYMİŞ. İŞİNE GELMEYİNCE HAYIRMIŞ.DEMEKKİ NEYMİŞ HAYIR DEMEK SUÇ DEĞİLMİŞ. . İSVEÇ VE DANİMARKA DA ŞİMDİLİK BİZİM İŞİMİZE GELMİYORMUŞ.. İLERDE BAŞKA BİR ZAMAN ELE ALINABİLİR DİEMEK AYUP DA DEĞİMİŞ SUÇ DA DEĞİLMİŞ UYUŞMAZ ÜLKE OLMAK MANASI ÇIJARILMAMALIYMIŞ. . ŞİMDİLİK KALSIN İLERDE BELKİ DEMEK MÜMKÜNMÜŞ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR