Stratejik bölgeyi kaybettiler: Köşeye sıkışan Ruslar geri çekildi!

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov da açıklama yaptı. Konaşenkov, askerlerin Lyman kentinden geri çekildiğini aktardı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2022 00:34 GÜNCELLEME 02.10.2022 10:07 DÜNYA
Stratejik bölgeyi kaybettiler: Köşeye sıkışan Ruslar geri çekildi!
Stratejik bölgeyi kaybettiler: Köşeye sıkışan Ruslar geri çekildi!

Ukrayna, Rusya'nın ilhak kararıyla bünyesine kattığı bölgelere operasyon başlattı. İlk hedefi Donetsk olarak belirleyen ordu, Lyman şehrinde 5 bin Rus askerini köşeye sıkıştırdı.

Rusya'nın Ukrayna toprakları olan Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgesini ilhak etmesi, dünyada büyük yankı uyandırdı. AB, ABD ve birçok ülke Rusya'nın kararına tepki gösterdi. Rusya'nın bu bölgeleri kendi topraklarına kattığını açıklamasının ardından harekete geçen Ukrayna ordusu, ilhak edilen bölgelere operasyon başlattı.

"5 BİN RUS ASKERİ LYMAN KAZANINDA KALDI"

Ukrayna Luhanks Bölge İdaresi Başkanı Sergiy Hayday, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna güçlerinin Lyman şehri çevresinde başlattığı karşı saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hayday, "Yaklaşık 5 bin Rus askeri 'Lyman kazanında' kaldı. Ukrayna güvenlik güçleri neredeyse tüm çıkış yollarını ve mühimmat tedarik yolları bloke etti. Lyman' ın işgalden kurtarılmasından sonra sıra Luhansk bölgesine gelecek." ifadelerini kullandı.

UKRAYNA BAZI YERLERİ GERİ ALDI

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Doğu Grubu Temsilcisi Sergey Çerevatiy, Lyman şehri yakınlarındaki Yampil, Novoselivka, Şandriholovo, Drobışevo, Stavki yerleşim birimlerinin geri alındığını açıkladı.

"ASKERLER DAHA AVANTAJLI HATLARA ÇEKİLDİ"

Öte yandan Rus tarafı da olayla ilgili son gelişmeleri aktardı. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Lyman'da 5 bin Rus askerinin Ukrayna ordusu tarafından kuşatılması riski nedeniyle çekilme kararı alındığı bildirildi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, askerlerin daha avantajlı hatlara çekildiğini belirtti.

LYMAN ŞEHRİNİN ÖNEMİ

Rusya, Mayıs ayı sonlarında Lyman'ı ele geçirdikten sonra Lyman şehrini asker konuşlandırma ve mühimmat tedariki için önemli bir lojistik merkeze dönüştürmüştü. Şehir aynı zamanda Ukrayna'nın doğu ve kuzeydoğusundaki Donetsk, Luhansk ve Harkov bölgelerini birbirine bağlayan önemli bir demiryolu merkezi olarak stratejik öneme sahip.
Lyman'da Ukrayna'nın yeniden kontrol sağlamasının, 24 Şubat'ta işgalin başlamasından bu yana Rusya'nın "en kötü askeri yenilgilerinden biri" olacağı belirtiliyor. Ukrayna ordusunun Lyman'da kontrolü ele geçirirse bu durum Ukrayna'nın Donetsk bölgesinin kuzey kısmını tamamen temizlemesine ve komşu Luhansk bölgesine ilerlemesine izin verecek.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 42 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Delirtceklr beni ıkı ulkeyıde alıp baglıcam bizim vatana
    Cevapla
  • Cevat 1 yıl önce Şikayet Et
    Moskofcular ağlayin lan
    Cevapla
  • bingol 1 yıl önce Şikayet Et
    abd önce rusyayı zayıflatacak sonra diğer ülkeleri savaşa sokarak rusyanın pimini çekecek.hemde hiç abd askeri göndermeden, demedi demeyin
    Cevapla
  • Ersan Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna Halkı Kadın Erkek Savaşıyor. Gurur Duyuyorum Ukrayna Halkıyla... Suriyeliler Gibi Korkak Değiller
    Cevapla
  • doğru değil 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriyedeki muhaliflere, Ukraynaya yapılan silah yardımının yüzde biri verilseydi, bugün eset diye biri yoktu. Aslanlar gibi savaştılar, ama fazla destek görmediler. Haksızlık etmeyin. Kaçanlar var ayrı tabii, onlardan bahsetmiyorum.
    Cevapla
  • Qwerty 1 yıl önce Şikayet Et
    Silah bu işi yapıyor suriyelilere kim silah verdi
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya geri çekilerek taktiksel davranıyor. Askerlerini bilmediği bir bölgede savaştımaktansa bildiği bir bölgeye Ukrayna askerlerin gelmesini sağlıyor. Kısa bir süre sonra geri çekildiği bölge ver bir arkasındaki bölge kolay bir şekilde tekrar Rusya kontrolüne geçer.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR