Ukrayna'nın hamlesi sonrası Kadirov yine yaptı yapacağını!

Ukrayna'nın Donetsk'teki stratejik Lyman kentini tamamen kuşattığını bildirmesi sonrası Rusya kasabadan çekildiğini açıkladı. Rusya'nın bu adımı sonrası Çeçenistan Cumhurbaşkanı Kadirov'dan 'nükleer' açıklaması geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2022 06:55 GÜNCELLEME 02.10.2022 07:14 DÜNYA
Ukrayna'nın hamlesi sonrası Kadirov yine yaptı yapacağını!
Ukrayna'nın hamlesi sonrası Kadirov yine yaptı yapacağını!

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Herson, Zaporijya, Donetsk ve Luhansk bölgelerini ilhak ettiğini açıklamasının ardından, Ukrayna ordusu bugün Donetsk'teki stratejik Lyman kentini tamamen kuşattığını bildirdi.

Haidai kentten çıkış yollarının ve tedarik rotalarının hemen hepsinin kesildiği ifade edildi.

"5 BİN RUS ASKERİ KUŞATILDI"

Luhansk Valisi Serhiy Hayday da yaptığı açıklamada, Rusya'nın ilhak ettiği Donetsk bölgesinde bulunan Lyman kentindeki 5 bine yakın Rus askerinin Ukrayna ordusu tarafından kuşatıldığını duyurdu.

RUSYA GERİ ÇEKİLDİĞİNİ AÇIKLADI

Rusya ise askerlerinin Ukrayna ordusu tarafından yakalanmasını önlemek amacıyla doğu Ukrayna'daki Lyman kasabasından çekildiğini resmen duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Tehdit yaratılmasıyla bağlantılı olarak, müttefik birlikler yerleşimden daha avantajlı hatlara çekildi" ifadelerini kullandı.

KADİROV'DAN MESAJ

Rusya'nın ilhak açıklaması sonrası bu geri adımı dış basında 'Rusya için işlerin iyi gitmediği' yönünde yorumlanırken Putin'e yakınlığı ile bilinen Çeçenistan Cumhurbaşkanı Kadirov'dan 'nükleer' açıklaması geldi.

Kadirov Telegram'daki mesajında "Temel askeri lojistik eksikliği nedeniyle, bugün birkaç yerleşim yeri ve bir toprak parçası bıraktık" diye konuştu.

Kadirov başarısızlık sürecinde bazı komutanları suçlarken 'çözüm' olarak nükleer silah kullanmayı sundu. Kadirov "Kişisel görüşüme göre, sınırda sıkıyönetim ilanına ve düşük verimli nükleer silahların kullanımına kadar daha sert önlemler alınmalı" dedi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • kim 1 yıl önce Şikayet Et
    cibilliyet denilen bir şey var. onda yok.
    Cevapla
  • ERCüMENT INEGöL 1 yıl önce Şikayet Et
    belki bu adamin asli rus ..cecenim tiyatrosu yapamaz mi ?? bizim ekreminde asli yunan onun icin yunana aglar zirt pirt yunanistanda boy gösterir, ama Atatürkücüyüm görünümde ..onuda yiyenler var ülkemde
    Cevapla
  • yaren 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarih bunu da gördü.
    Cevapla
  • Tarrakov 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiyarov
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Akli tutulan köle!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR