9 NATO ülkesinden bildiri: Rusya'nın ilhakını tanımıyoruz

Aralarında Çekya, Slovakya, Estonya ve Romanya'nın da bulunduğu 9 NATO ülkesinin liderleri, yayınladıkları ortak bildiride Rusya’nın Ukrayna topraklarını ilhak etmesini tanımadıklarını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2022 15:33 GÜNCELLEME 02.10.2022 15:51 DÜNYA
9 NATO ülkesinden bildiri: Rusya'nın ilhakını tanımıyoruz
9 NATO ülkesinden bildiri: Rusya'nın ilhakını tanımıyoruz

Çekya, Slovakya, Estonya, Litvanya, Letonya, Kuzey Makedonya, Karadağ, Polonya ve Romanya’dan oluşan 9 NATO ülkesinin liderleri, Rusya'nın Ukrayna'nın 4 bölgesini ilhak etme kararını tanımadıklarını duyurdu. Ortak bildiri yayınlayan liderler, NATO üyesi ülkelere Ukrayna'ya yapılan yardımların artırılması çağrısında da bulundu.

Slovakya Devlet Başkanı Zuzana Caputova’nın sosyal medya hesabından yayınladığı bildiride, “Biz Orta ve Doğu Avrupa devlet başkanları, savaş sırasında Kiev'i ziyaret eden ve Rus saldırganlığının etkilerine kendi gözleriyle tanık olan ülkeler olarak, Rusya Federasyonu'nun uluslararası hukuku açıkça ihlal etmesi karşısında sessiz kalamayız. Bu nedenle bir bildiri yayınlıyoruz. Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne desteğimizi yineliyoruz. Rusya'nın herhangi bir Ukrayna bölgesini ilhak etme girişimini tanımıyoruz ve asla tanımayacağız” ifadeleri kullanıldı.

Putin: Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'yı Rusya'ya ilhak ettikPutin: Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'yı Rusya'ya ilhak ettik

NATO'dan Rusya'ya rest! Ukrayna açıklaması: Kararı 30 ülke verecekNATO'dan Rusya'ya rest! Ukrayna açıklaması: Kararı 30 ülke verecek

Liderler ayrıca Ukrayna'nın gelecekteki NATO üyeliğine ilişkin 2008 Bükreş NATO Zirvesi kararının arkasında olduklarını da belirtti.

NATO ÜLKELERİNE ÇAĞRIDA BULUNDULAR

Yayınlanan bildiride NATO üyesi ülkelere Ukrayna’ya yapılan yardımların arttırılması çağrısında da bulunularak, “Rusya'nın işgaline karşı savunmasında Ukrayna'yı destekliyoruz. Rusya'dan işgal altındaki tüm bölgelerden derhal geri çekilmesini talep ediyoruz ve tüm müttefikleri Ukrayna'ya askeri yardımlarını önemli ölçüde artırmaya davet ediyoruz. Saldırganlık suçları işleyen herkes hesap vermeli ve adalete teslim edilmelidir" denildi.

Caputova tarafından imzalanan ve yayınlanan bildiriyi Çekya Devlet Başkanı Milos Zeman, Estonya Devlet Başkanı Alar Karis, Letonya Devlet Başkanı Egils Levits, Litvanya Devlet Başkanı Gitanas Nauseda, Kuzey Makedonya Devlet Başkanı Stevo Pendarovski, Karadağ Devlet Başkanı Milo Cukanoviç, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ve Romanya Devlet Başkanı Klaus Iohannis de imzaladı.

KAYNAK : İHA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya alacağını aldı lakin çöküş biletini kesti. İkinci dünya savaşında ve Ukrayna savaşında Türkleri Müslümanları asker olarak kullanıldı. Artık bu işe son verme zamanı geldi çünkü Türk ve Müslüman bölgelerde referandum yapılmalı. Madem ki baylar çok demokratikmiş.
    Cevapla
  • Cskn 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa cabuk adapte olur. Cunku onlarda istilaci. Bir sure sonra unutulur gider. Alan aldigi ile kalir. Biz de yunana dalalim 12 adalari ve ege denizini alalim
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    kaşınıyorlar yada ukrayanin kaderini yasamak isteiyorlar AB nin ac rezilleri
    Cevapla
  • Esaretin Bedeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin de Korktu Hemen geri çekilecek.
    Cevapla
  • Ottoman grandson 1 yıl önce Şikayet Et
    demek'ki Putin bunların da borularını kesecek görünüyor .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR