İstanbul'da üst düzey görüşme!

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın İstanbul’da Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Başkanı Andriy Yermak ile bir araya geldiği aktarıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2022 06:17 GÜNCELLEME 03.10.2022 06:17 DÜNYA
İstanbul'da üst düzey görüşme!
İstanbul'da üst düzey görüşme!

ABD ve Ukrayna, İstanbul’da üst düzey görüşme gerçekleştirdi. Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın İstanbul’da Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Başkanı Andriy Yermak ile bir araya geldiği aktarıldı.

Açıklamada, “Sullivan, ABD'nin Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne kararlı desteğinin altını çizdi. ABD ve müttefiklerinin, Rusya'nın Birleşmiş Milletler Sözleşmesi de dahil olmak üzere uluslararası hukuku alenen ihlallerine pabuç bırakmayacağını ve Rusya'nın sözde ilhakına destek sağlayan herhangi bir kişi, kuruluş veya ülkeye ciddi maliyetler yükleyeceğini aktardı” denildi.

Sullivan ve Yermak’ın görüşmede, Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki durumu ve Ukrayna'nın dünyaya gıda ihraç etmek için Birleşmiş Milletler ile devam eden çalışmalarını ele aldığı aktarılan açıklamada, “Sullivan, ABD’nin Ukrayna halkını bağımsızlıklarını ve demokrasilerini savunurken desteklemeye kararlı olduğunu vurguladı” denildi.

KAYNAK : İHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hem abd yunani kiprisi silaha bogacak hemde abd diplomatlari istanbulda cirit atacaklar tuhafdegilmi abd resmen bize ambargo uyguluyor dusmani acik cek yaziyor abd diplomatlari ulkemizde heristedigini yapiyorlar bula bula turkiyeyemi bulmuslar gorusecek gitsinler avrupada gorussunler hukumet neyin pesinde bi ates puskuruyor bide ayaklarina hali yaziyor allahim ulkemize koru reis artik ya a de yada b. De
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR