Nobel Tıp Ödülü'nün sahibi belli oldu! Svante Paabo kimdir?

2022 Nobel Tıp Ödülü evrimsel genetik alanındaki çalışmalarıyla tanınan İsveçli Bilim İnsanı Svante Paabo'ya verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2022 12:47 GÜNCELLEME 03.10.2022 15:05 DÜNYA
Nobel Tıp Ödülü'nün sahibi belli oldu!  Svante Paabo kimdir?
Nobel Tıp Ödülü'nün sahibi belli oldu! Svante Paabo kimdir?

Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nün kazananlar İsveç'in Stockholm kentindeki Karolinska Enstitüsü'nde açıklandı. 2022 Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü, "soyu tükenmiş homininlerin genomları ve insan evrimine ilişkin keşifleri nedeniyle" Svante Pabo'ya verildi.

SVANTE PAABO KİMDİR?

Svante Paabo

Svante Paabo 1955 yılında İsveç'in başkenti Stokholm'de doğdu ve doktorasını 1986 yılında Uppsala Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra Leipzig, Almanya'da Max Planck Enstitüsü Evrimsel Antropoloji Genetik bölümü başkanı oldu . 1992 yılında, Alman Araştırma Kurumu'ndan Almanya'nın en önemli araştırma ödülü olan Gottfried Wilhelm Leibniz Ödülü'nü aldı.

Nobel ödülü sahibi

Ağustos 2002'de Paabo'nun araştırma birimi, eksik ya da hasarlı olması dil kabiliyetinin gelişmesinde sorunlara yol açan bir gen olan "Lisan geni" FOXP2'yi bulduklarını açıkladılar.Svante Paabo

Paabo, aynı zamanda ilk çağ insanları ve diğer antik topluluklar üzerine modern genetik yöntemlerini kullanarak çalışmalar yürüten bir bilim dalı olan paleogenetik'in kurucusu olarak bilinir. 2006 yılında, Neandertal'lerin gen haritasının tamamını yeniden inşa edilmesi planını açıkladı. 2007 yılında Paabo, Time dergisi tarafından yılın etkili 100 kişisi listesine alındı.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • boş beleş işler 1 yıl önce Şikayet Et
    En çok kan dökülmesine seben olan Obamanın "Nobel barış ödülü" aldığı bir organizasyona kim itibar edebilir? Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Tamamen bir propaganda aygıtından başka birşey değil.
    Cevapla
  • halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Nesli bozacak yeni bişey bulmuştur.
    Cevapla
  • İ g 1 yıl önce Şikayet Et
    Tmm evet gene bi evrimci ye peşkeş çekilmiş çamurla güneşi sıvayamazsınız evren orada ve bir yaratıcısı var
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence Cumhurbaskanimiza verilmeliydi. Dunyayi gida felaketinden dolayisiyla da dunya savasından korudu.
    Cevapla
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabi Dinsizlik kuramcısına verilir, biontech kurucuları dururken... Yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR