Kadirov'dan "oğullarını cepheye gönderme" kararı

Çeçenistan lider Ramazan Kadirov, Ukrayna'daki cepheye reşit olmayan oğullarını göndereceğini duyurdu. "Yakında cepheye gidecekler" diyen Kadirov, 14, 15 ve 16 yaşındaki üç oğlunun küçük yaştan itibaren askeri eğitim aldığını ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2022 17:21 GÜNCELLEME 03.10.2022 17:33 DÜNYA
Kadirov'dan "oğullarını cepheye gönderme" kararı
Kadirov'dan "oğullarını cepheye gönderme" kararı

Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan'ın lideri Ramzan Kadirov, oğullarının Ukrayna'daki özel askeri harekatın yapıldığı bölgede savaş becerilerini sergilemeye hazır olduğunu söyledi.

"ÇOCUKLARIM YAKINCA CEPHEYE GİDECEK"

Kadirov, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, "Şaka yapmıyorum. Kendilerini gerçek savaş meydanında göstermenin zamanı geldi. Bu onların seçimi, ben sadece memnuniyetle karşılıyorum. Yakında cepheye gidecekler ve temas hattının en çetin bölgelerinde yer alacaklar" ifadelerine yer verdi.

Çeçen lider ayrıca, savaşa yakınlarını göndermediği suçlamalarında bulunanlara, cesaret toplayıp cepheye giderek Çeçen savaşçıların gücüne tanık olma çağrısında bulundu.

Kadirov, 14, 15 ve 16 yaşındaki üç oğlunun küçük yaştan itibaren Rusya Özel Harekat Timi Üniversitesi nezdinde askeri hazırlıktan geçtiğini ve silah eğitimi aldığını ifade etti.

KAYNAK : Sputnik
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 38 TÜMÜ
  • ANKARAli 06 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence Bu cecence egitim almis ..Cecen kültürünü benimsemis ...Cecen kimlikle yasayan bir Rus ... cok net artik ..zaten cecene benzemiyor bildigmiz rusa benziyor
    Cevapla
  • Bedo 1 yıl önce Şikayet Et
    Seni adi putin uşağı ya sahtekar müslüman
    Cevapla
  • ÖFKELİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Buda ayrı bir Soytarı
    Cevapla
  • entelabi 1 yıl önce Şikayet Et
    seninde sonun yaklasti hain
    Cevapla
  • aziz y 1 yıl önce Şikayet Et
    ulan soysuz..sen gitsene....noel kutlarsın dombasta..bide sampanya patlat sahibin adına..çeçenlerin yüz karası..bunun mankurtları var..ukraynada..Allak akıl vere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR