Türkiye'den ABD'ye: Güney Kıbrıs Yönetimi ordusunu eğitme kararını kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı, ABD Savunma Bakanlığının, Güney Kıbrıs Rum Yönetimini (GKRY) Ulusal Muhafızlar Bürosu Eyalet Ortaklığı Programına dahil etmesini şiddetle kınadı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2022 19:40 GÜNCELLEME 03.10.2022 20:41 DÜNYA
Türkiye'den ABD'ye: Güney Kıbrıs Yönetimi ordusunu eğitme kararını kınıyoruz
Türkiye'den ABD'ye: Güney Kıbrıs Yönetimi ordusunu eğitme kararını kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "ABD Savunma Bakanlığının, GKRY'yi ABD Savunma Bakanlığı bünyesindeki Ulusal Muhafızlar Bürosu Eyalet Ortaklığı Programına dahil etmesini şiddetle kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Gün içinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı tarafından konu hakkında yapılan açıklamanın desteklendiği kaydedilen açıklamada, iki hafta önce GKRY'ye yönelik silah ambargosunu kaldıran ABD'nin bu yeni adımının Türkiye açısından hiçbir gerekçeyle izahının mümkün olmadığının altı çizildi.

ABD'den Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ordusunu eğitme kararıABD'den Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ordusunu eğitme kararı

Açıklamada, "ABD bu adımıyla, Ada'daki iki taraf arasında dengeyi bozmanın da ötesine geçerek, bizzat taraf tutar hale gelmiştir. ABD, bu tür adımlarla Kıbrıs meselesinin adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme kavuşturulması sürecinde yapıcı rol oynama imkanını da kaybetmektedir" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin garantör sıfatına vurgu yapılan açıklamada, Kıbrıs Türk halkının güvenliğini sağlamak üzere gereken her türlü adımın atılmaya devam edileceği belirtildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Ali Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Terörist Devlet Amerikanın ülkemize ve müslümanlara olan düşmanlığı ve nefreti somut şekilde sürekli olarak karşımıza çıkıyor.
    Cevapla
  • Korkut Ata 1 yıl önce Şikayet Et
    Canımızı çok sıkmayın yoksa güney kıbrıstan girer amerikadan çıkarız
    Cevapla
  • nimet 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapmak istediğinizi biliyoruz, hazırız..
    Cevapla
  • Kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Herşey kınamakla olmuyor neyazik ABD üçüncü dünya savaşı cıkarmaya çalışyor lar
    Cevapla
  • Eğitimci 1 yıl önce Şikayet Et
    Sıra Amerikaya geliyor. Türkiyenin süper güç olması ancak abdyi yenmekle olur. O da yakın. Osmanlı tokadını unutmuşlar gavurlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR