Ortadan kaybolmuştu: Putin'in kıyamet silahı görüntülendi

Geçtiğimiz günlerde, NATO'nun ortadan kaybolduğunu bildirdiği ve "kıyamet silahı" adı takılan nükleer denizaltı Belgorod'dan yeni görüntüler paylaşıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.10.2022 10:34 GÜNCELLEME 06.10.2022 11:14 DÜNYA
Ortadan kaybolmuştu: Putin'in kıyamet silahı görüntülendi
Ortadan kaybolmuştu: Putin'in kıyamet silahı görüntülendi

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta sekizinci aya girilirken, şiddetli çatışmalar yaşanmaya devam ediyor. Ukrayna taarruzu hız kesmeden devam ederken dünya diken üzerinde Putin'in yeni hamlesini bekliyor.

Ukrayna'da taktik nükleer silah kullanabileceği iddiaları her gün daha yüksek sesle dile getirilirken iddiaların merkezinde Rusya'nın son teknoloji nükleer denizaltısı Belgorod yer alıyor.

BARENT DENİZİ'NDE GÖRÜNTÜLENDİ

Hafta sonu İtalyan medyasına sızdırılan bir NATO uyarı notuna göre Belgorod, Kuzey Kutup Dairesi'ndeki ana üssünden kayboldu. Günlerdir lokasyonu hakkında spekülasyonlar yapılan denizaltının uydu görüntüleri ortaya çıktı. "Kıyamet silahı" olarak da adlandırılan denizaltı Barents Denizi'nde görüntülendi. NATO'nun aynı uyarı notuna göre, Poseidon nükleer bombasını test etmek belirsiz bir bölgeye gidiyor olabilir.

PUTİN'İN SON ÇARESİ OLABİLİR

Askeri uzmanlar böyle bir adımın Putin'in savaşın gidişatını değiştirmek için son çaresi olabileceği konusunda uyarıyor.

Yaklaşık 185 metre uzunluğundaki denizaltı nükleer uçlu su altı drone torpidolarına ev sahipliği yapıyor. Poseidon, 500 metreye yaklaşan bir nükleer tsunamiyi tetiklemek için tasarlanmış bir kıyamet silahı olarak adlandırılıyor. Zira 15 bin tonluk savaş makinesinin torpidolarının kıyı şeritlerinde tsunami etkisi yaratabileceği belirtiliyor. Denizaltının her biri iki milyon ton TNT'ye eşdeğer altı adet nükleer silahlı torpido ile donatıldığına inanılıyor. Başka bir deyişle denizaltı İkinci Dünya Savaşı sırasında Hiroşima'ya atılan atom bombasından 130 kat daha ölümcül silahlara ev sahipliği yapıyor.

KAYNAK : Hürriyet
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • YAOLURSA:( 2 yıl önce Şikayet Et
    Düşünüyorum 500m.yüksekliğinde dalga rahatlıkla sahil kenti adeta yok olur doğamızda kalıcı izleri mutlaka olur özetle felaket yıkım özellikle kanser günümüzün artış eğiliminde hastalığı dünyamızın yörüngesinde bozulmalara dahi sebep olabilir coğrafyaların iklimleri olağandışı değişebilir dünyamzı güzel günler beklesin kıtayı dahi yokedebilecek nükleer güce sahip olduğu ifade ediliyor yaşam olumsuz etkilenir.
    Cevapla
  • Bay Putin biti 2 yıl önce Şikayet Et
    Bay Putin Gemi si rotasını kaybetmiş son manevrasını yapıyor yakında içindeki sarhoşların wodkası bitince gemiyi 3 litre wodkaya satıp batırıp kaçarlar
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Pöh kiyamet silahiy mismis Ukraine iyice rusyayi tokatladi hastanelik etti Ukraine halki aslanlar gibi mücadele ediyor saygiya deger millet ayni japonlar gibi gururlu onurlu millet
    Cevapla
  • Hikmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Vurulan gemisi ile havalı havalı boğazdan geçiyordu, Ukrayna havasını indirdi. Şimdi sıra kıyamet silahı dedikleri teneke kutuda onu da halletmesi yakındır. İnsanlık için.
    Cevapla
  • Yasin 2 yıl önce Şikayet Et
    O bombalara varken onu vurmak aynı zamanda bombaları batlatmak demek onunda kimse göze alamaz sen denizaltinda olsan seni batiracaklarini anlaşan yemişim dünyayı ben bitmisim dersin gene batlatirsin o bombaları şahsen ben yaparım
    Cevapla
  • Arkut 2 yıl önce Şikayet Et
    Ortada savaş yokken hafife almak eğlenceli olabilir. Umarım bu dalga geçilen teneke bir gün kullanılmaz yoksa savaşın acı yüzünü bizzat görürüz..
    Cevapla
  • Mehmet oğlu Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence göremeyiz kardeşim; ya da şöyle söyleyeyim, dünyanın büyük çoğunluğu göremez, gören de iflah olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR