Terör örgütü PKK yandaşları Avrupa Konseyi önünde toplandı

Terör örgütü PKK yandaşlarının Fransa'nın Strazburg kentindeki Avrupa Konseyi binası önündeki eylemine şahit olan AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, durumun hukuka ve Konsey'in var oluş amacına aykırı olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.10.2022 16:43 GÜNCELLEME 10.10.2022 16:43 DÜNYA
Terör örgütü PKK yandaşları Avrupa Konseyi önünde toplandı
Terör örgütü PKK yandaşları Avrupa Konseyi önünde toplandı

PKK yandaşları Fransa Strazburg'daki Avrupa Konseyi binası önünde "Öcalan'a özgürlük" temalı pankartlar açarak gösteri yaptı.

Türkiye'nin de üyesi olduğu Konsey'e bir haftalık çalışma toplantıları için gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, Avrupa Konseyi binası önünde terör yandaşlarının gösteri yapmasına izin verilmesine tepki gösterdi.

Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Avrupa Konseyinin varlık nedeni hukukun üstünlüğü, insan haklarının korunması. Dolayısıyla kendi varlık nedenine aykırı davranıyor. Terörist övmek bir suçtur. Bunun ifade özgürlüğü ile açıklanması mümkün değil. Bana göre hukuka aykırı bir durum söz konusu. Buna göz yumuluyorsa bu da yanlış." dedi.

Durumun "hem Konsey hem insan hakları hem de terörle mücadele açısından kaygı verici olduğunu" vurgulayan Yaşar, "Çarşamba günü Türkiye ile ilgili rapor görüşülecek. Her konuda Türkiye'ye akıl veriyorlar ama ciddi bir çifte standart ve ikiyüzlülük söz konusu." değerlendirmesini yaptı.

PKK yandaşları, zaman zaman Avrupa Konseyi binası önünde gösteriler düzenliyor.

KAYNAK : AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 2
  • Çınar 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa nın marabalar ını düşünecek durumu yok. Kuyrugu kıssanız iyi olur..
    Cevapla
  • Kızıldereli 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın adamları toplanmışlar yine
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR