Zelenski Rus ordusunun kaybını açıkladı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rus ordusunun kaybının 65 bine yaklaştığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2022 11:06 GÜNCELLEME 16.10.2022 13:11 DÜNYA
Zelenski Rus ordusunun kaybını açıkladı
Zelenski Rus ordusunun kaybını açıkladı

Ulusa sesleniş konuşmasında açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, “Düşmanın kayıpları 65 bine yaklaşıyor. Pek çok Rus vatandaşı, Kremlin'deki bir avuç insanın gerçeği görmezden gelme olasılığı için canını verdi” dedi. 

Rusya’nın kabiliyetlerini kısıtlamak için her şeyin yapıldığını belirten Zelenski, “İşgalcilerin kabiliyetlerini, Rus ordusunun Ukrayna topraklarındaki kabiliyetlerini azaltmak için her şeyi yapıyoruz. Teröristlerin lojistiğini, depolarını ve karargahlarını sürekli olarak yok ediyoruz” diye konuştu.

Musk geri adım attı! Ukrayna'nın Starlink masraflarını Pentagon değil SpaceX karşılayacakMusk geri adım attı! Ukrayna'nın Starlink masraflarını Pentagon değil SpaceX karşılayacak

“BAZI KENTLERİMİZ HEDEF OLDU”

Zelenski, Rusya’nın birçok kenti füzeler ve İran yapımı İHA’larla hedef aldığını belirterek, “Bugün ve dün ülkemizin çeşitli bölgeleri Rus saldırılarının hedefi oldu. Özellikle füzeler ve İran yapımı insansız hava araçlarıyla. Bazı füzeler ve insansız hava araçları vuruldu. Ama ne yazık ki, hepsi değil. Maalesef yıkım ve can kaybı var. Donbas, Zaporijya, Mıkolayiv bölgesi, Harkiv bölgesi, Sumy bölgesi, Kiev bölgesi, Dnipropetrovsk bölgesi ve ülkemizin diğer bazı bölgeleri. Rus ordusunun saldırı kabiliyetlerini etkisiz hale getirmek için daha fazla düşman füzesi ve insansız hava aracı vurmak için her şeyi yapıyoruz” dedi.

 

KAYNAK : DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 42 TÜMÜ
  • Vladimir 1 yıl önce Şikayet Et
    Zafer RUSYA nınnnnnn!!!
    Cevapla
  • Gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulkeyin 3 te birini gaybetmiş daha hala rus gaybından bahsediyor Ukraynalıların aklının çanagını ben ta burdan oraya gadar ... baska kimse yokmuydu bu kuklayı başkan ettiniz
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizin ucuz Propagandaniza inandik yahudi parcasi.Bilseler ne oyun oynandigini...savas sade savunmada kaybediliyor demek ! Napoleon,Hitler size baskasini anlatir.Metenin cinlere karsi zaferini biraz arastirin.Demek 4-5 bombayla Rusyayi dize cöktürüceksin,sen git tarlani sür,eger becerebilirsen.Tutucagimiz bir taraf var oda bizim isimize yariyan taraf,orasida simdilik Rusya.
    Cevapla
  • asas 1 yıl önce Şikayet Et
    böyle serserilere değil...bunu beğenen akıllara hayret ediyorum
    Cevapla
  • Realite 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaşı uzaması enerji fiyatlarının yükselmesine gıda enflasyonunu tetiklenmesine sebebiyet vermiş. Gelişmekte olan tum ülkeleri bu manada bitme noktasına getirmiştir Avruoada etkilenecektir bu durumdan .Bizim gibi vizyonsuz cahillerin haddine değil ama bazilarina akıl vermek ancak göremiyorsunuz ileriyi..Bakin 1 tl olan ekmek 4 Tl. 150 gelen elektrik 400 bazen 500,1 litre mazot 7 lira iken 30 liraya yaklaşmış bu nasıl oldu Bilmiyor ancak ancak ona buna kara çalmaya çalışıyorsunuz..
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin kayıpların. Başta topraklarını kaybettin. Abd nin keyfini getirecem diye ukraynayı sefil ettin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR