İYİ Parti ile HDP, Brüksel'de bir araya geldi

6'lı masada HDP'nin olmadığını ve hiçbir zaman HDP'yle aynı masada bulunmayacağını söyleyen İYİ Parti, Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez-Amor'un daveti üzerine; HDP'yle Brüksel'de düzenlenen toplantıya katıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2022 08:34 GÜNCELLEME 26.10.2022 10:49 DÜNYA
İYİ Parti ile HDP, Brüksel'de bir araya geldi
İYİ Parti ile HDP, Brüksel'de bir araya geldi

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez-Amor, aralarında CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan, DEVA Partisi Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Koordinatörü Abdurrahman Bilgiç, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ümit Yardım ve siyaset bilimcilerden oluşan heyet ile Brüksel'de bir araya geldi.

Amor görüşmeye ilişkin, "Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) Derneği Türkiye Temsilciliği’nin düzenlediği Türkiye'den muhalefet partileri ve akademisyenlerden oluşan bir heyeti Avrupa Parlamentosu'nda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Avrupa Birliği-Türkiye ilişkileri hususunda samimi bir bilgi alışverişinde bulunduk" açıklamasını yaptı.

GÖZLERDEN UZAK TOPLANTI

6'lı masada HDP'nin olmadığını ve hiçbir zaman HDP ile aynı masada bulunmayacağını söyleyen İYİ Parti'nin, gözlerden uzak bir şekilde böyle bir toplantıya katılması dikkat çekti.

'HDP'ye bakanlık verebiliriz' krizi büyüyor...  Akşener: HDP'nin olduğu masada biz olmayız"HDP'ye bakanlık verebiliriz" krizi büyüyor! Akşener: HDP'nin olduğu masada biz olmayız

AKŞENER: HDP'NİN OLDUĞU MASAYA OTURMAYIZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" açıklamasıyla ilgili olarak, "HDP'nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz" diye konuşmuştu.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 293 TÜMÜ
  • Alperen Nokta 1 yıl önce Şikayet Et
    AP sizin parçalanmış lik halinizi zevkle seyrediyor. Ne av birligi ne parlamenter boş şeyler. Şu hali asırlardır uğraşıyorlar lakin içimizden birileri kolaylıklar gösteriyor. Geriye tek tek armut piş ağzıma düş. Yazık çok yazık TÜRK'ÜN GURUR VE ŞUURU İSLAM'IN AHLAK VE FAZİLETİ PAROLA BUDUR... Ne bk. İşiniz var elin haydut parlamentosuymus. Orada. Tekyol Nizami alem SANCAĞI altında birlik olmak. Vesselam.
    Cevapla
  • abdullah 23 1 yıl önce Şikayet Et
    meral,kemal,selo aynı kumaştan sadece renkleri farklı hepsi polyester yani naylon.bunların arkasınadan gidenler bunların hepsinin aynısı olduğunu bilsinler.ülkenin menfaatine olacak işlerde bile karşı çıkanlar muhalefet değil haindirler.muhalefet yanlışa yanlış doğruya da doğru diyecektir.rekabet ayak oyunları , hile ve yalan ile değil proje, çalışma gayret ile olmalı.
    Cevapla
  • Kadir çelik 1 yıl önce Şikayet Et
    chalt p.Nasıl bir tezgah(ilişki) kurmuşlar.dedikleri şu:bu hükümet dünyanin en iyi işinide yapsa biz yine de karşi çikariz bize verilen görev bu..(kim verdi bu görevi )burda aklı başında biri bu lafa !öyleyse biz sizi niye besliyoruz?demezse!!yapılanları engelleyecek durduracak iptal edecek! ve bunları yaparken terör sevici ve lgbti..n..övücüluk yapacak ve bizde bunları 'besliyecegiz,'⁉️
    Cevapla
  • Armina 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalanı söylüyor bir olamayız diye,adamları abd de hdpkk lilarla
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Belcika dendimi cok dikkat edilmeli hdp iyi parti davet edilmis ilginc hadi hdp yi anladik pkk zaten orda ama iyi parti neden davet edildi o sasirtici
    Cevapla
  • E.P.M. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kardeş aynı babanın evlatları, biri saf kürtleri diğeri de saf Türkleri kullanıyor. Abileri CHP de saf Atatürkçüleri kullanıyor, ama has Anadolu çocukları yemez bu ayakları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR