Haluk Bayraktar'dan Almanya'ya "iş birliği yapalım" çağrısı

Ürettiği İHA ve SİHA'larla dünya çapında adından söz ettiren Baykar'ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar, savunma sektöründe de Türk-Alman iş birliğinin artması gerektiğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2022 11:36 GÜNCELLEME 29.10.2022 09:51 DÜNYA
Haluk Bayraktar'dan Almanya'ya "iş birliği yapalım" çağrısı
Haluk Bayraktar'dan Almanya'ya "iş birliği yapalım" çağrısı

Türkiye'nin önde gelen havacılık ve savunma şirketlerinden Baykar'ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Almanya'yla savunma sanayii alanında daha fazla iş birliği için adımların atılması gerektiğini söyledi.

Alman haber ajansı dpa'ya röportaj veren Bayraktar, "Diğer alanlarda (Almanya ile) çok sağlam ilişkilerimiz var. Savunma sektöründe de karşılıklı adımlar atılmalı; bu iki taraf için de faydalı olur" ifadelerini kullandı.

"UKRAYNA'DAKİ TESİS 2023'TE ÜRETİME BAŞLAYACAK"

Haluk Bayraktar, Bayraktar TB2 SİHA'larının bugüne dek 24 ülkeye ihraç edildiğini dile getirdi. Baykar şirketinin Ukrayna'da inşa ettiği SİHA ve insansız savaş uçağı fabrikasına da değinen Bayraktar, bu tesiste üretimin 2023 yılında başlayacağını belirtti.

"BU SİHA'LARIN NEREDE VE NASIL KULLANILACAĞINI KARAR VERİCİLER BELİRLİYOR"

SİHA'ların artan oranda kullanımı ile ilgili endişelerin yersiz olduğunu ifade eden Haluk Bayraktar, "Bunların iyi ya da kötü amaçla kullanımını karar vericiler belirliyor. İHA teknolojisi, hedeflere hassas bir şekilde saldırmak için gerekli olan gözetleme imkanını sunuyor. Alışılagelmiş teknolojiler bu imkanı sunmuyor" dedi.

KAYNAK : Deutsche Welle Türkçe
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Erbil Erdogan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın almanların sihası müzede dursun dış işleri bakanın sarf ettiği sözleri ne çabuk unuttuk.
    Cevapla
  • Ali İhsan 1 yıl önce Şikayet Et
    "Pekmezi herkesten iyi ve farklı yap,sinek Bağdat'tan gelir." Prof.dr.Arman Kırım
    Cevapla
  • Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    birak almanyayi hele bu sol hükümetle hic olmaz..her firsatta Türkiye yi elestiren bir ülkeye inat onlara ters düsen bir ülkeyi sec daha iyi...
    Cevapla
  • nireli 1 yıl önce Şikayet Et
    almanya koşa koşa gelecek az bekle
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'da şube açmak , fabrika kurmak bir prestij konusudur . Değerli küresel bir marka olduğunuzu gösterir . Almanya , Suudi Arabistan , Cezayir , Güney Afrika , Brezilya , Malezya gibi ülkelerde fabrikalar kurulmalıdır .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR