Tarihi anlaşma rahatsız etti! Mısır: Türkiye ile temasları durdurduk

Türkiye'nin tarihi anlaşması Mısır'ı rahatsız etti. Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Türkiye ile normalleşme sürecini askıya aldıklarını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 30.10.2022 18:19 GÜNCELLEME 31.10.2022 10:52 DÜNYA
Tarihi anlaşma rahatsız etti! Mısır: Türkiye ile temasları durdurduk
Tarihi anlaşma rahatsız etti! Mısır: Türkiye ile temasları durdurduk

Türkiye-Libya arasında imzalanan hidrokarbon anlaşması dünyada büyük yankı uyandırırken Mısır ve Yunanistan'ı rahatsız etmişti.

'TÜRKİYE İLE TEMASLARI DURDURDUK'

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Türkiye'nin Libya ile uluslararası hukuktan doğan haklarından yaptığı yasal anlaşmayı kabul etmeyerek, görüşmelerin iki turdan sonra "Türkiye'nin Libya politikasında bir değişiklik olmadığı" gerekçesiyle askıya alındığını söyledi.



NE OLMUŞTU?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan oluşan heyet, 3 Ekim'de Libya'nın başkenti Trablus'a günübirlik resmi bir ziyaret gerçekleştirmişti. Libyalı yetkililer ile görüşmeler yapılmış ve Libya tarafı ile hidrokarbonlar ve protokol alanlarındaki mutabakat muhtıraları imzalanmıştı.

Başbakan Abdulhamid Dibeybe, imzalanan anlaşmalardan memnuniyetini ifade ederek meydan okumuş, "Bazı ülkelerin Türkiye'yle imzalanan mutabakat muhtırasına karşı çıkması beni ilgilendirmiyor." demişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 314 TÜMÜ
  • Haso 1 yıl önce Şikayet Et
    Misir ayni chp babalarindan akil almadan bir sey yapamazlar
    Cevapla
  • Recebali 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşler biz müslüman ülkerin başına türlü oyunlarla getirilip oturtulmuş batılı şeytanlara bağlı hanedanlıklardan ve yönetimlerden bahsediyoruz, bunlara lanet ediyoruz aşagıdaki yorumum bunun üzerine ülkelerin halklarıyla bir işimiz yok
    Cevapla
  • Laf ebesi 1 yıl önce Şikayet Et
    Graenberet,,, inşallah inşallah temennimiz o yönde ama nuri kardeşin dediğinide yabana atma, insan düşmanını küçümsediği an kaybeder
    Cevapla
  • Recebali 1 yıl önce Şikayet Et
    Mısırın başında 9 senedir halkın seçmediği istemediği halde duran abd nin köpekleri bir askeri cunta bulunmakta. Ne garipki ıraktaki saddam hüseyini libyadaki kaddafiyi devirmek için ortaya bir çok yalan iftira atıp koşa koşa öldürmeye giden abd ve ab ülkeleri, bu askeri cuntaya yıllarca hiç ses çıkarmadı çünkü ülke yönetimi sünni halkın seçtiği bir başbakanın elinden alınıp sadık batı köpeği bir firavun artığına verilmiştide ondan, şimdilik şer cephesinde herkes mutlu her şey yolunda
    Cevapla
  • Vatandaşa Sor 1 yıl önce Şikayet Et
    Mısırın başına fetö tipler geçmiş bu hareketler normal. Dışardan kumandalı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR