Korkulan oldu! Rusya'nın Ukrayna'ya fırlattığı füze Moldova'ya düştü

Moldova İçişleri Bakanlığı, sabah saatlerinde Rusya'nın Ukrayna'yı hedef alan saldırılarında fırlattığı füzelerden birinin Moldova-Ukrayna sınırında bulunan Naslavcea köyüne düştüğünü açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 31.10.2022 23:16 GÜNCELLEME 01.11.2022 09:57 DÜNYA
Korkulan oldu! Rusya'nın Ukrayna'ya fırlattığı füze Moldova'ya düştü
Korkulan oldu! Rusya'nın Ukrayna'ya fırlattığı füze Moldova'ya düştü

Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kiev’in yanı sıra Vinnytsia bölgesi, Dnipropetrovsk, Zaporijya ve Lviv'e sabah saatlerinde füze saldırısı gerçekleştirmişti.

KİMSE YARA ALMADI ANCAK EVLERİN CAMI KIRILDI

Ukrayna'nın komşusu Moldova, Rus füzelerinden birinin ülke sınırlarına düştüğünü açıkladı. Moldova İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, füzenin Ukrayna sınırında bulunan Naslavcea köyüne isabet ettiği belirtildi. Kimsenin yara almadığı olayda çok sayıda evin camları kırıldı.

Moldova, Rusya'yı hava sahasını ihlal etmekle suçladıMoldova, Rusya'yı hava sahasını ihlal etmekle suçladı

Moldova: Ukrayna'daki çatışmalar sınırlarımıza doğru yönelirse seferberlik ilan edilebilirMoldova: Ukrayna'daki çatışmalar sınırlarımıza doğru yönelirse seferberlik ilan edilebilir

SALDIRI ENERJİ TESİSLERİNİ HEDEF ALDI

Ukraynalı yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın sabah saatlerinde düzenlediği füze saldırılarında enerji tesislerini hedef aldığı ve bu nedenle elektrik ve su kesintilerinin yaşandığı bildirilmişti.

Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu

"RUSYA'NIN GÜVENLİĞİMİZE MÜDAHALESİ DURUMUNDA GEREKLİ ÖNLEMLER ALINACAK"

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Ukrayna'ya yönelik fırlatılan bazı Rus füzelerinin Moldova toprakları üzerinden geçtiğine dikkati çeken Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu şu ifadeleri kullanmıştı; "Savaşın ilk günlerinden itibaren vatandaşlarımızın güvenliği için gerekli önlemler alınıyor. Bu konuda, uluslararası ortaklardan destek talep ettik. İstişareler devam ediyor. İlerideki eylemlerimiz konusunda bilgi vereceğiz. Bu duruma gelmeyeceğimizi umuyorum ancak Rusya, Moldova'nın güvenliğine ve egemenliğine müdahalede bulunursa, gerekli olan savunma amaçlı tüm önlemleri alacağız."

KAYNAK : İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Cabbar 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyvah Moldovada rusyaya karşı savaşa girerse bütün dengeler bozulur
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi ilaclarini yiyorlar acimayin bunlara
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın hedefinde türkiye var bilmeyende yok
    Cevapla
  • Cenk 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaşa yeni katılan acemilerin nereye füze atacağı beli olmaz. Her an her yere füze atabilirler.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesin bilmeyerek yanlışlıkla olmuştur pardon derler biter canım büyütmeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR