Sevdiği kadın için Müslüman oldu

Belçikalı Alberto Votir, sevdiği Kırgız kadın Markiza Şumkar'la evlenmek için Müslüman oldu. Kur'an-ı Kerim'in mealini daha önce okuduğunu ve İslam dinine geçmek istediğini belirten Votir için, Oş kentinde ihtida töreni düzenlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.11.2022 15:19 GÜNCELLEME 09.11.2022 15:22 DÜNYA
Sevdiği kadın için Müslüman oldu
Sevdiği kadın için Müslüman oldu

Kırgızistan Müftülüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belçika vatandaşı Alberto Votir için Kırgızistan'ın ikinci büyük şehri olan Oş Şehir Müftülüğü'nde ihtida töreni düzenlendi.

Tanıştığı Markiza Şumkar ile evlenmeye karar veren ve Oş şehrine gelen Votir, Müslüman olmak için Oş Şehir Müftü Vekili Mirlanbek Hacı Toktomuşov'a müracaat etti.

MÜSLÜMAN OLMANIN ŞARTLARI VE İSLAM DİNİNİN İLKELERİ ANLATILDI

Toktomuşov, törende, Müslüman bir kızla evlenmek için İslam'a geçmenin ve Müslüman olmanın gerekliliğini ve İslam dininin ilkelerini anlattı.

Votir, Kur'an-ı Kerim'in mealini daha önce okuduğunu ve Şumkar ile evlenmek için İslam dinine geçmeyi istediğini belirtti.

Toktomuşov'un eşliğinde kelime-i şehadet getiren Votir, şahitler huzurunda Müslüman oldu.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • 432 1 yıl önce Şikayet Et
    inşallah sırf evlenmek için müslüman değil allah için samimi müslüman olmuştur ve ölene kaadar islamı sürdürür inşaallah
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu iş böyle olur. Müslüman kadınla evlenecek gayri muslim erkek önce müslüman olmalı. Aksi durum dinen caiz değil yani HARAM. Türkiyedeki bazı yanlış evlilik yapanlara duyrulur
    Cevapla
  • 1903 1 yıl önce Şikayet Et
    Kadın için müslüman olmak SAMIMIYETSIZ
    Cevapla
  • asa 1 yıl önce Şikayet Et
    yanlış yapmış
    Cevapla
  • Hak 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah mübarek eylesin.Kurandaki emirlere uyulmadıkca Müslüman olunmadığını da öğrenmiştir inşallah...Çünkü Müslümanım demekle olmuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR