Rus ordusu, Herson'daki kısmi geri çekilmesini başlattı

Rusya, dün akşam almış olduğu kısmi çekilme kararının ardından bugün harekete geçti. Rusya Savunma Bakanlığı, birliklerin Herson'daki savunma hattının Dinyeper Nehri'nin sol yakasına çekilmeye başladığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 10.11.2022 13:54 GÜNCELLEME 14.11.2022 17:03 DÜNYA
Rus ordusu, Herson'daki kısmi geri çekilmesini başlattı
Rus ordusu, Herson'daki kısmi geri çekilmesini başlattı

Rusya Savunma Bakanlığı, dün, Herson şehrindeki savunma hattının Dinyeper Nehri'nin sol yakasına çekileceğini açıklamıştı.

Rusya'nın Ukrayna'daki birliklerinden sorumlu komutanı Sergey Surovikin, "Ukrayna birlikleri Kakhova barajına yönelik topçu atışlarına devam ediyor ve bu durum bölgede sel baskını nedeniyle önemli kayıplara yol açabilir. Savunma hattının Dinyeper Nehri'nin sol yakasına çekilmesini öneriyorum" demişti. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da çekilme talimatı vermişti.

ÇEKİLME RESMEN BAŞLADI

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus birliklerinin Herson'daki savunma hattının Dinyeper Nehri'nin sol yakasına çekilmesine ilişkin askeri manevraların başladığını duyurdu: "Rus birliklerinin, planlandığı gibi Dinyeper Nehri'nin sol kıyısındaki hazırlanmış mevzilerine ilerlemeleri için gereken askeri manevraları başlattık."

Rusya'nın çekildiği alan turkuaz ile belirtilmiştir.

UKRAYNA TEMKİNLİYDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ise, Rusya'nın "Herson'daki savunma hattının Dinyeper Nehri'nin sol yakasına çekileceği" yönündeki açıklamasına ilişkin, "Düşman bize hediyeler vermez, iyi niyet jestleri yapmaz. Her şey için savaşıyoruz" ifadesini kullanmıştı.

Zelenski gece saatlerinde Telegram hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, en ağır çatışmaların Donetsk cephesinde yoğunlaştığını söylemişti:

"Güneyde yavaş yavaş ilerliyoruz, mevzilerimizi adım adım güçlendiriyoruz. Bugün enformasyon alanında çok fazla neşe var ve bunun nedeni açık. Ancak duygularımız savaş sırasında her zaman kısıtlı olmalıdır."

Zelenski, ordunun, duygusal olmadan, gereksiz risk almadan çok dikkatli bir şekilde hareket ettiğini belirterek, "Herson, Kahovka, Donetsk ve diğer şehirlerimizin kurtuluşunu böyle sağlayacağız. Ama bu kesinlikle bizim çabalarımızın, savunma operasyonlarımızın sonucu olacak" diye konuşmuştu.

Herson'un Ukrayna coğrafyasındaki konumu

ABD GENELKURMAY BAŞKANI: RUS ORDUSU AĞIR KAYIP VERDİ

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın bu kararının "Putin'in ordusunun bazı çok ciddi sorunlar yaşadığının göstergesi" olarak nitelemişti.

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley ise, Rus ordusunun Ukrayna'da büyük yara aldığını, 100 binden fazla Rus askerinin savaşta öldüğünü ya da yaralandığını söylemişti.

Ukraynalı askeri uzman Yuri Butusov da ABD'nin sağladığı HIMARS sisteminin Rus ordusunun Herson'daki savunma hattını dağıttığını ifade etmişti.

KAYNAK : Haber7
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 127 TÜMÜ
  • Şemseddin Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar aniden Ukrayna saldırısına maruz kalıp imha olabileceği bir yeri boşalttı..Prut savaşındaki gibi bir hataya düşmek istemiyorlar..İlk etapta ele geçirmek istedikleri yerleri zaten ele geçirdiler.. Kış moduna geçip savunmaya cekilecekler hazirana kadar sadece yıpratma savaşı yapılır çünkü Ukrayna'da kış kapıya dayandı..
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanlara sorun nehrin dogusuna nasil geciceginizi :) onlar size askerde gönderir :))) Bir tane gazeteci orda yoktur ama herseyi biliyor bunlar yaa :)nasil yaptiginizi kisa bir yazin,merak ettim
    Cevapla
  • Aha aha 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya askerlerini çekmez Ukraynalılar buraya yerlessin dağınık birlikleri toplansın bak bakalım Ruslar bunlara İran'ın verdiği kamikaze dronlarla toplanan Ukrayna ordusuna nasıl zayiat berdirip (saldırıp) Ukrayna ordusunu bulut ediyor bu Rusların en çok kullandığı taktik
    Cevapla
  • Hwozkggmbu 1 yıl önce Şikayet Et
    Askerlerini cekiorsa,, bombalamaya hazirlanior demektir,,
    Cevapla
  • baba 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam geri cekilmiyor taktik super. Bak burdan cekildim deyip kalan isgal etigi yerlere sahiplenecek resmen. Yani Nehrin o tarafi sizin olsun obur tarafi bizimdir seklinde. Rusya ve abd politik anlasamalar savas mavas hikaye. Tiyatro gercekci olmasi lazim ki uia je bolsunler. Bir 2018 alman ders kitabind uia nin bolunmus halini gosteriyorsa gerisini siz dusunun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR