Avrupa'da kriz tırmanıyor! Her kesimden insanlar iş bırakıp eyleme başladı

Almanya’da hayat pahalılığı protestolara neden olurken, birçok Avrupa ülkesinde, yüksek fiyatların etkisiyle yaşam koşullarının kötüleşmesi toplumsal gerilimi körüklüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 15.11.2022 11:01 GÜNCELLEME 15.11.2022 11:01 DÜNYA
Avrupa'da kriz tırmanıyor! Her kesimden insanlar iş bırakıp eyleme başladı
Avrupa'da kriz tırmanıyor! Her kesimden insanlar iş bırakıp eyleme başladı

Enerji fiyatlarındaki yükseliş, hayat pahallılığı ve alım gücündeki düşüş Avrupa'da protesto ve grevlere neden olmaya devam ediyor.

Almanya'da ekim ayı enflasyonu enerji ve gıdada yüksek artışların etkisiyle beklentilerin üzerine çıkarak yüzde 10.4 ile yeni bir rekor kırınca geçen hafta 200 binden fazla işçi metal ve elektrik endüstrilerindeki fabrikalarda uyarı grevlerine ve protesto eylemlerine katılmıştı.

İspanya'da da başkent Madrid'de sağlık çalışanları, sağlık sektörünün özelleştirilmesini, personel eksikliğini ve ağır çalışma şartlarını protesto etmişti.

NAKLİYECİ GREVİ

İspanya'da dün de taşımacılık sektörü çalışanlarının bağlı olduğu sendikalardan "Nakliyecileri Savunma Platformu"nun çağrısıyla kamyoncular enerji krizinden kaynaklanan kayıplarının karşılanması talebiyle süresiz greve başladı.

Ülkede mart ayında 20 gün süren ve ciddi tedarik sorunları yaratan greve de öncülük eden platform, enerji krizinden dolayı kendilerine verilen yardım sözlerinin tutulmadığını ve zararına çalıştıklarını savunuyor.

Giderlerinin Aralık 2021'den bu yana en az yüzde 17 arttığını belirten kamyoncular, akaryakıt fiyatlarındaki artışlara karşı sektörün ayakta kalabilmesi için daha fazla yardım istiyor.

.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR