Esrarengiz olay! 12 gün boyunca dönen dev koyun sürüsünün sağlık kontrolü yapıldı

Çin'in İç Moğolistan bölgesinde düzinelerce koyunun durmadan dönmesi şaşkına çevirmişti. Koyunlara yapılan sağlık kontrollerinde uzun süre daire çizmelerine neden olacak herhangi bir bakteriye rastlanmadığı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.11.2022 23:21 GÜNCELLEME 19.11.2022 02:57 DÜNYA
Esrarengiz olay! 12 gün boyunca dönen dev koyun sürüsünün sağlık kontrolü yapıldı
Esrarengiz olay! 12 gün boyunca dönen dev koyun sürüsünün sağlık kontrolü yapıldı

Çin İç Moğolistan Özerk Bölgesi'ne bağlı Baotou'da Miao isimli kadının hayvan çiftliğindeki 13 numaralı ağılda bulunan koyun sürüsünün tam 12 gün boyunca kendi etraflarında dönerek daire çizmeleri kameralara yansımıştı. Dünyanın gündemine oturan olay sonrası koyunların bir bakteri nedeniyle bu davranışta bulunduğu öne sürülmüştü.

KOYUNLAR SAĞLIKLI ÇIKTI

Çin medyasında yer alan bir habere göre 13 numaralı ağıldaki koyunlar, sağlık kontrolünden geçirildi. Ancak kontrol sonucunda koyunlarda bakteri ya da benzeri hiçbir hastalığa rastlanmadı.

SIR PERDESİ HENÜZ ARALANMADI

Sağlık kontrollerinin temiz çıkması, olayı daha da esrarengiz bir duruma getirdi. Konunun sosyal medyada da yayılması sonrası birçok kullanıcı, koyunların kendi etrafında dönmelerine dair yorum yaptı. Çinli yetkililerin olayı çözmek için başlattığı çalışmalar sürüyor.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Emirhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bencede din ile alakalı belki de ALLAH bize bişey anlatmaya çalışıyor olabilir çünkü dünyada çok esrarengiz bazı şeyler var bermuda şeytan üçgeni gibi
    Cevapla
  • Malatyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya mübarek herşeyim mücize İslam güneş gibi ortada tefekkür eden için herşey gün gibi ortada
    Cevapla
  • Objektif 1 yıl önce Şikayet Et
    Dini bir nedeni olduğunu düşünmüyorum Sanırım Sürü psikolojisine dayalı bir döngü içine girdiler Başka hayvanlarda da böyle hareketler olduğunu yıllar önce duymuştum
    Cevapla
  • orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    yer onun gök onun allah herşeye kadirdir
    Cevapla
  • erdal 1 yıl önce Şikayet Et
    kendilerini kabe de zannedim tavf yaapıyorlar belkide
    Cevapla
  • rasman 3 ay önce Şikayet Et
    müslümansınız ama sözde şu yazdığına bak cahil seni
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah CC .izni olmadan yaprak dahi düşmez.Elbette bir sır vardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR