Ülkede hayat durdu! Art arda üçüncü gün vaka rekoru

Çin'de corona virüs salgınında son 24 saatte tespit edilen 35 bin 183 yeni vaka ile günlük vaka sayısı, art arda üçüncü gün rekor seviyeye çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.11.2022 15:30 GÜNCELLEME 26.11.2022 16:06 DÜNYA
Ülkede hayat durdu! Art arda üçüncü gün vaka rekoru
Ülkede hayat durdu! Art arda üçüncü gün vaka rekoru

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Çin anakarasında son 24 saatte 31 bin 709'u asemptomatik olmak üzere toplam 35 bin 183 yeni korona virüs vakası tespit edildiği bildirildi. Son 24 saatte kaydedilen vaka sayısı ile günlük vaka sayısında üst üste üçüncü gün rekor kırıldı.

Yeni vakaların çoğu Çin’in güneyindeki Guangzhou ile güneybatısındaki metropollerden Chongqing’de kaydedildi. 32 milyon nüfuslu Chongqing'de bir önceki güne göre vaka sayısı yaklaşık yüzde 20'lik artarak 7 bin 721 olarak kayıtlara geçti.

Yaklaşık 19 milyon nüfuslu Guangzhou'da ise 7 bin 419 yeni vaka bildirildi.

Başkent Pekin'de ise günlük vaka sayısı önceki güne göre yüzde 58 artış göstererek 2 bin 595'e yükseldi. Hebei, Sichuan, Shanxi ve Qinghai eyaletlerinde de binden fazla yeni vaka görüldü.

Ülkede son 24 saatte korona virüsten ölüm ise olmadı. Açıklanan verilere göre salgının başından bu yana toplam 5 bin 232 kişi Covid-19'dan hayatını kaybetti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan dolan ekonomik savaşı sürdürmek için üretime ara veriyorlar bahane de kovid
    Cevapla
  • Evladı Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın başına bela oldunuz iyice. Komple yok olun hepimiz kurtulalım…
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Kış geldi...grip de Corona zaten aklı olan için..testi elma armut ayakkabı vb neye surersen test pozitif çıkart döndü sayısını bir fazla yapınca pozitif anlayana
    Cevapla
  • takıpçi 1 yıl önce Şikayet Et
    yalancı soysuzlar
    Cevapla
  • Mert. 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bi yokolunda kedi köpek de sizlerden kurtulsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR