Financial Times 'Yılın Kişisi'ni seçti

İngiliz Financial Times gazetesi, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i "Yılın Kişisi" seçti

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 05.12.2022 22:01 GÜNCELLEME 05.12.2022 22:01 DÜNYA
Financial Times 'Yılın Kişisi'ni seçti
Financial Times 'Yılın Kişisi'ni seçti

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna topraklarını işgal etmeye başlamasının ardından Zelenskiy’nin gösterdiği üstün başarıdan bahseden Financial Times, "Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Financial Times’ta 2022 yılının kişisi seçildi. 44 yaşındaki Zelenskiy, olağanüstü liderlik ve cesaret göstergesiyle tarihte bir yer kazandı" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy’nin saldırılara rağmen başkent Kiev’den ayrılmadığını vurgulayan Financial Times, "Zelenskiy, Rusya’nın saldırılarına karşı savaşan Ukrayna halkının dayanıklılığının ve cesaretinin somut bir örneği haline geldi. İşte bu, Financial Times’ın Zelenskiy’i yılın kişisi seçmesinin nedenlerinden biri" dedi.

Zelenskiy, Financial Times’a verdiği bir röportajında, "Cesur olduğumdan daha sorumluyum. Sadece, insanları hayal kırıklığına uğratmaktan nefret ederim" demişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 73 TÜMÜ
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Batı dünyasının Eurovizyon muş, Yılın adamıymışşş, NOBEL mişş gibi faaliyetlerinin ne kadar yanlı ve taraflı olduğunun bir kanıtı daha !! Komedyen adamı ülkenin başına geçirttiler, tüm Ukrayna halkı sıgınaklarda sefil şekilde yaşarkenn Batı'dakiler özellikle ABD en kazançlı şekildeykenn Financial Times 'Yılın Kişisi'ni seçmiş. İyi yapmış. Atın üzerine konan kelebek misali olmuş..
    Cevapla
  • Felanca 3 yıl önce Şikayet Et
    ingilizlerin oyununa en çok gelen kişiyi seçmiş. savaşı başlatan abd ve ingiltere. acıyı çeken ukrayna. herzamanki gibi çok kalleşsin ey ingiliz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle