Son dakika... ABD'den yeni 'Türkiye' açıklaması: Büyük risk istemiyoruz...

ABD'nin Ulusal Güvenlik Sözcüsü Kirby, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine kara harekâtı düzenleme planlarına karşı çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.12.2022 06:27 GÜNCELLEME 08.12.2022 09:26 DÜNYA
Son dakika... ABD'den yeni 'Türkiye' açıklaması: Büyük risk istemiyoruz...
Son dakika... ABD'den yeni 'Türkiye' açıklaması: Büyük risk istemiyoruz...

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde bir kara harekâtını Aralık ayında başlatacağına dair beklentiler güçlenirken ABD'den operasyona karşı net bir mesaj geldi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, "Operasyon istemiyoruz" dedi.

Beyaz Saray'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Kirby, "Suriye'nin kuzeyinde, sivilleri şu ankinden daha da büyük bir riske sokacak, Suriye'deki birliklerimizi ve personelimizi ya da DAEŞ'e karşı misyonumuzu tehlikeye sokacak askeri operasyonlar düzenlenmesini istemiyoruz" ifadesini kullandı.

"EN İYİ YOL OLDUĞUNA İNANMIYORUZ"

"ABD, Türkiye'nin kendini savunma hakkını, özellikle de terörizme karşı meşru müdafaa hakkını tanımaktadır" diyen Kirby, "Türk halkının karşı karşıya bulunduğu tehdidi anlıyoruz. Ancak Suriye'nin kuzeyinde askeri operasyonlara girişme fikrinin bu tehdidi bertaraf etmede en iyi yol olduğuna inanmıyoruz" şeklinde konuştu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 315 TÜMÜ
  • Deniz korkmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd neresi lan sen kimsin ki fikrini sorduk mu
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    EyABD iki yüzlülüğü birakacaksin dünyadaki teröristleri yaratan dünyanın başına bela eden üç dört ülkeden birisiniz terorislere tırlar dolusu muhimmatla destekle bizim askerimiz polisimiz sıvıl halkımız şehit olsun siz kara operasyonu yapmayın de hiç akla mantığa sığmıyor ya oradaki köpeklerini dizginlersin yada ABD oradan çıkacaksın ama çıkamazsın nedeni insan haklarından yoksun iki yüzlü kan emici İsrail in işi olmaz neymiş vaad edilen toprakmiş siz gerçekten sudan sebeple insan öldürmeyi seviyorsunuz çünkü kanla beslenip sonrada çıkıp insan haklarından bahsediyorsunuz
    Cevapla
  • nerge... 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen teror örgütunu besle palazlandir.Istanbulun göbeğinde benim SİVİLLERİME BOMBA patlat sonrada Suriyedeki siviller dediğin teröristler icin endişe duy.... HAYDI ORADAN....
    Cevapla
  • Haklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimsin ki yıkıl karşımdan
    Cevapla
  • Hak Yemez 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin orda ne işin var bizim sınırımız dibinde Suriye'yi cokmu düşünüyor sun yoksa yeraltı zenginlikleri nimi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR