ABD'den Erdoğan'ın "Tayfun füzesi Atina'yı vurur" sözlerine cevap

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Tayfun füzesi Atina'yı vurur" sözlerinin gerilimi artırdığını söyleyerek, "ABD kışkırtıcı açıklamaların artmasından üzüntü duyuyor. Provokatif söylemlerden kaçınmalıyız" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.12.2022 08:49 GÜNCELLEME 13.12.2022 08:54 DÜNYA
ABD'den Erdoğan'ın "Tayfun füzesi Atina'yı vurur" sözlerine cevap
ABD'den Erdoğan'ın "Tayfun füzesi Atina'yı vurur" sözlerine cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen gün Samsun'da katıldığı bir programda, Türkiye'nin artık kendi füzelerini yapmaya başladığını kaydederek, "Bu üretim tabii Yunan'ı ürkütüyor. 'Tayfun' diyorsun, Yunan ürküyor, 'Atina'yı vurur' diyor. Vuracak tabii. Sen rahat durmazsan, sen Amerika'dan adalara, şuradan, buradan bir şey almaya çalışırsan, Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak, bir şeyler yapması lazım. Bu gençler boşuna yetişmiyor değil mi? Bu işi başaracağız, petrolü, silah ve mühimmatıyla da her şeyiyle" demişti.

Başkan Erdoğan'dan Yunanistan'ı titretecek sözler: Atina'yı vurur' diyor!  Vuracak tabi...Erdoğan'dan Yunanistan'a: Atina'yı vurur' diyor! Vuracak tabii

Erdoğan'ın sözleri Yunan basınında: Atina'yı füzelerle vuracakErdoğan'ın sözleri Yunan basınında: Atina'yı füzelerle vuracak

ABD'DEN ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE YANIT

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, konuyla alakalı bir Yunan gazetecinin sorusuna cevap verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'ın düzenlediği basın toplantısından bir kare.

Düzenlediği basın topantısında konuşan Price, "Müttefiklerimiz arasında her zamankinden daha fazla birliğe ihtiyaç duyulan bir zamanda, ABD kışkırtıcı açıklamaların artmasından üzüntü duyuyor" dedi.

"Tüm müttefiklerimizi tehdit ve provokatif söylemlerden kaçınmaya çağırıyoruz" diyen Price, "Gerilimin yükselmesi, bizi (NATO) Rusya'dan gelen potansiyel tehdit ve tabii ki Ukrayna halkının karşı karşıya olduğu tehdit karşısında birlik olma amacından uzaklaştırıyor" ifadelerini kullandı.

Yunanistan'dan Erdoğan'ın 'Tayfun füzesi Atina'yı vurur' sözlerine cevapYunanistan'dan Erdoğan'ın "Tayfun füzesi Atina'yı vurur" sözlerine cevap

ATİNA'DAN CEVAP

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına cevap vererek, "NATO üyesi müttefik ülke tarafından Yunanistan'a saldırı tehdidinde bulunulması kabul edilemez. Kuzey Kore tavrının NATO'da yeri yok" demişti.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 333 TÜMÜ
  • Numan 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük şeytan sen de sınırımıza binlerce tır silah yığmaktan kaçın, anlaşmalara aykırı adaları silahlandırmaktan kaçın. İblisin dünya üzerine düşen gölgesi.
    Cevapla
  • Ekber 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeyi batırmışsınız yunanla kuru karabalık laf yarışını bırakın ülkenın sosyal ekonomi yapısını düzeltin
    Cevapla
  • Ekrem 1 yıl önce Şikayet Et
    Yürü git bu haberden bunu mu çıkardın körmusun be adam
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan adalarından bomba yağarken ekmeği soğanı bulamayacan kalkmış ekonomiyi düzelt diyorsun. Akıllı ol mideni değil vatanını düşün
    Cevapla
  • Kaan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizn yanımbaşımızdaki adalara silah yığın, bunun yeri var, ama bizim yaptıklarımızın yeri yok. Yok yaaaaa :))
    Cevapla
  • Hamdi 1 yıl önce Şikayet Et
    ben sizin abinizim, oturun bakalım yerinize diyor aklınca, artık eski gücü de yok görecek gününü
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan ile savaş olmaz . Rusya İngiltereyi vuracak nükleer ile 1/2 ay içinde
    Cevapla
  • Mücahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabi efendim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR