Ünlü oyuncu Taraneh Alidoosti gözaltına alındı

İranlı dünyaca ünlü ödüllü sinema oyuncusu Taraneh Alidoosti’nin ülkedeki rejim karşıtı gösterilere destek vermek, doğru olmayan içerikler paylaşmak ve eylemleri kışkırtmak gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.12.2022 20:41 GÜNCELLEME 18.12.2022 15:39 DÜNYA
Ünlü oyuncu Taraneh Alidoosti gözaltına alındı
Ünlü oyuncu Taraneh Alidoosti gözaltına alındı

İran basınında yer alan habere göre, İranlı ünlü oyuncu Taraneh Alidoosti gözaltına alındı. Kadın Sinema Oyuncularına Yönelik Şiddetle Mücadele heyeti üyesi Sümeyye Mirşemsi’nin İranlı sinema oyuncusu Alidoosti’nin emniyet güçlerince gözaltına alındığını teyit ettiği belirtildi.

Alidosti’nin ülkedeki rejim karşıtı gösterilere destek vermek, doğru olmayan içerikler paylaşmak ve eylemleri kışkırtmak gerekçesiyle gözaltına alındığı aktarıldı.

GÖSTERİLERE DESTEK VERMİŞTİ

Alidoosti, 9 Aralık’ta sosyal medya hesabından başı açık bir şekilde elinde “kadın, yaşam, özgürlük” yazılı pankartla paylaşım yapmış ve ülkedeki gösterilere destek vermişti.



Tahran’da Muhsin Şikari’nin idamı sonrası hesabından tekrardan paylaşım yapan Alidoosti, “Sessizliğiniz zulme ve zalime destek anlamına geliyor” ifadelerini kullanmıştı.

İKİ OYUNCU DAHA GÖZALTINA ALINMIŞTI

İran’da Mahsa Amini’nin ölümü sonrası başlayan eylemlere sosyal medya hesaplarından destek veren İranlı kadın oyuncular Hengameh Ghaziani ve Katayoun Riahi 21 Kasım’da gözaltına alınmıştı.

Ghaziani, 17 Kasım'da sosyal medya hesabında bir video paylaşmış, "Bu, belki de son paylaşımım olacak" notunu eklemişti. Ghaziani paylaştığı videoda ise “Bu andan itibaren bana ne olursa olun şunu bilin; her zaman olduğu gibi son nefesime kadar İran halkıyla birlikteyim” ifadelerini kullanmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 107 TÜMÜ
  • MBugdayci 1 yıl önce Şikayet Et
    Karı kapalı değil ki, neyin martavalını okumuş ibiş mollalar. Karı da güya destek olmuş, saçı başı zaten açık.
    Cevapla
  • HARPUTİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerede ve kim olursa olsun, başörtüsünü zulüm gören varsa,bu açıkça Allah'a savaş açmış demektir, kâfirdir,katli helaldir.Vesselam.
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Iran halki ataist bir halk bu mollalar ise ermeni bozuklari burda yuce dinimiz islami suc atiyor halk iran halkinin inancla bir alakisi yok ataist komunist satanist bir halk ne yapsan inandiramassin mollalarda yspismislar koltuklarina halk yobazlik derdinde mollalarda koltuk derdinde olan islama oluyor
    Cevapla
  • Sivasspor 1 yıl önce Şikayet Et
    İdam edin de temizlik olsun.islam ülkelerinin kaderi bu.sanatçılar kendi öz değerlerine düşman.ayrıca şiide olsa iranın hukuku ve rejimi bizden kat ve kat daha düzgün ve İslami.türkiye artık İslam ülkesi olmaktan çıkıyor.ülkemizin Amerika'dan Almanya'dan Fransa'dan hiçbir farkı yok hatta bu ülkeler bizden daha dindar.milletimiz mangalda kül bırakmıyor ama kimse kusura bakmasın türkiyenin hristiyan bir ülkeden ve toplumdan hiçbir farkı yok
    Cevapla
  • Türkiye aşığı 1 yıl önce Şikayet Et
    İran rejimi dinimiz olan islam ile uzaktan veya yakından ilgisi yok, sabahtan akşama kadar suhabelere küfür edip duruyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR