İsveç'ten FETÖ'cü Keneş hakkında yeni açıklama!

İsveç Dışişleri Bakanı Billström, FETÖ soruşturmasının firari şüphelisi Bülent Keneş'in Türkiye'ye iade edilmemesine yönelik yargı kararı hakkında, NATO sürecini etkileyeceği yönünde spekülasyon yapmak için bir neden görmediğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.12.2022 18:07 GÜNCELLEME 21.12.2022 18:09 DÜNYA
İsveç'ten FETÖ'cü Keneş hakkında yeni açıklama!
İsveç'ten FETÖ'cü Keneş hakkında yeni açıklama!

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, 22 Aralık Perşembe günü Türkiye'ye yapacağı ziyaret öncesi resmi haber ajansı TT'ye, Keneş'in Türkiye'ye iade talebini reddeden Yargıtay kararını değerlendirdi.

Türk tarafının İsveç'teki iade davalarına müdahil olmasının normal olduğunu dile getiren Billström, "Bizim görüşümüz, İsveç'in bu davaları ele alma sisteminin nasıl olduğu konusunda da net olmamız gerektiğidir. İsveç'teki iade taleplerine bakan mahkemeler, Türkiye'nin de imzalamış olduğu Avrupa suçluların iadesi sözleşmesi de dahil olmak üzere uluslararası hukuka tabidir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'den FETÖ'cü Bülent Keneş'in iadesini reddeden İsveç'e tepkiTürkiye'den FETÖ'cü Bülent Keneş'in iadesini reddeden İsveç'e tepki

Yargıtay'ın kararının NATO sürecini etkileyeceği yönünde spekülasyon yapmak için bir neden göremediğini vurgulayan Billström, "Ankara'ya götürdüğümüz en önemli mesaj terör örgütü PKK ile mücadeledeki çabalarımızın yeni yasalar aracılığıyla güçlendirilmesi. İsveç ve Finlandiya üye olduğunda hem NATO hem de Türkiye kendini daha güvende hissedebilecektir." dedi.

Bülent Keneş'in Türkiye'ye iadesinde son kararı bakanlar kurulu verecekBülent Keneş'in Türkiye'ye iadesinde son kararı bakanlar kurulu verecek

Yargıtay'dan 19 Aralık'ta yapılan açıklamada, iade talebinin karşılanması için şüphelinin 1 yıl ya da daha fazla hapis cezası alması gerektiği ve Keneş için bu şartın oluşmadığı belirtilmişti.

Keneş hakkındaki son kararı, İsveç hükümeti verecek. Hükümetin, kararı Uluslararası Tahkim Mahkemesi'ne götürme hakkı var.

KAYNAK : AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki davalar bir türlü sonuçlanamıyor ki kaç yıl oşdu bir türlü karar veremediler ondan sonra AHİM den ceza alıyoruz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yine boş laflarla oyalama
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayin disisleri bakanim bu adamin gelisine öyle bir çakki herkese ibret olsun
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İki yüzlü, mimsiz batı. Şeytanın insan haline bürünmüş kalleşleri. Cehennem sizi bekliyor.
    Cevapla
  • Bkt 1 yıl önce Şikayet Et
    Havada bulut sen natoyu unut. Boşuna debelenmeyin it gibi yalvaracaksınız ama biz sizi natoya almayacağız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR