İsveç Başbakanı NATO için Türkiye'nin istediği şartları karşılayamayacaklarını açıkladı

İsveç Başbakanı Kristersson, ülkesinin NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin taleplerinin hepsini karşılayamayacaklarını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.01.2023 17:27 GÜNCELLEME 08.01.2023 17:28 DÜNYA
İsveç Başbakanı NATO için Türkiye'nin istediği şartları karşılayamayacaklarını açıkladı
İsveç Başbakanı NATO için Türkiye'nin istediği şartları karşılayamayacaklarını açıkladı

 İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ülkesinin NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin taleplerinin hepsini karşılayamayacaklarını söyledi.

Kristersson, düşünce kuruluşunun düzenlediği konferansın ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, İsveç'in NATO üyeliği konusunda kendilerinden veremeyecekleri şeyleri istediğini belirtti.

"VERMEK İSTEMEDİĞİMİZ ŞEYLER VAR"

İsveç'in NATO üyeliğinin Türkiye'nin elinde olduğuna işaret eden Kristersson, "Türkiye, Üçlü Muhtıra çerçevesinde yaptığımız şeyleri teyit ediyor fakat kendilerine veremeyeceğimiz ve vermek istemediğiniz şeyleri istiyor. Türkiye'nin taleplerinin hepsini karşılayamayız." ifadelerini kullandı.

Kristersson, Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya katılımını ne zaman parlamentoda oylayacağını ise bilmediğini dile getirdi.

TERÖR ÖRGÜTÜ İSVEÇ'TE GÖSTERİ YAPMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde İsveç parlamentosu önünde toplanan terör yandaşları NATO anlaşması çerçevesinde Türkiye'nin İsveç'ten istediği terör şüphelilerinin iade edilmemesini istemiş ve gösteri düzenlemişti.

 

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 39 TÜMÜ
  • Cenk 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    İsveç zaten terör örgütleri ile nato kurmuş daha ne istiyor ki.
    Cevapla
  • Erima 1 yıl önce Şikayet Et
    turkyie dik durdumu hemde nasil karsilarlar. rusya bir iki fuze yollasin yada oraya dussun bak noluyor. pkk mi dostunuz turkiyemi bi secim yapin bu kadar basit, ama adamlar yapmiyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlar bir umutla seçim vaktini bekliyorlar. Daaa çok beklerler
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçimi bekliyorlar, reis giderse, isveçteki teröristler kendileri gelir zaten
    Cevapla
  • veto 1 yıl önce Şikayet Et
    bu demektir ki teröre destek vermeye devam edeceğiz, teröristleri vermeyeceğiz. üç günde ağız değiştirenlerin lafına güvenilmeyeceğini biz zaten biliyorduk. vermezsen alamazsın. hep bana diye bir dünya yok. hakkınız vetodur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR