Suudi Arabistan'dan kadınlar için hac kararı

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakan Yardımcısı Abdulfettah Meşat, bu yıl kadınların yanlarında mahremi olmadan hac yapabileceğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.01.2023 00:37 GÜNCELLEME 09.01.2023 00:37 DÜNYA
Suudi Arabistan'dan kadınlar için hac kararı
Suudi Arabistan'dan kadınlar için hac kararı

Meşat, Suudi Arabistan merkezli El-İhbariye televizyonuna yaptığı açıklamada, bu yıl hac ibadetinde kadınların yanlarında mahrem bulundurma şartının kaldırıldığını ancak kadınlardan oluşan bir kafile içinde olmaları gerektiğini söyledi.

Suudi Arabistan daha önce kadınların yanlarında mahremi olmadan hac veya umre ibadetini yerine getirmesine izin vermiyordu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • herşeye muhalefet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hacda yapılan görevlerin bir çoğu diğer mezheblerin fetvasıyla yapılıyor. Ve bu da daha rahat bir hac yapabilme imkanı sağlıyor.
    Cevapla
  • Necip 1 yıl önce Şikayet Et
    Hanefi mezhebine göre bir kadının 90 kilometreyi geçen bir mesafeyi mahremi olmadan gitmesi haram.
    Cevapla
  • Nail erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Mahremi olmadan gidebilecekse peki arkadaşıyla sevgilkisiyle giderse bu durumda namehremle haram olmuyor mu bu fetva yanlış kadının tek başına yolculua çıkması haram hac dahi olsaislam çağa uymaz çağ islama uyar ve islamiyet evrensel dindir kıyametew kadar bütün ihtiyaçları karşılar yeterki insan kuran a ve peygamberin sünnetine uysun.Araplar acaba bunu para kazanmak için mi söylüyor
    Cevapla
  • Fukara 1 yıl önce Şikayet Et
    Suud yeni bir din mi yazıyor,uyguluyor?.....Bu kararın doğru olduğuna inananlar neden 30-40-50 yıl önce böyle bir karar/fetva alamamışlar?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Allah başka nelere izin veriyorsunuz acaba. Deli misiniz divane misiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR